ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Είχε γεννηθεί στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν ένας μαχητικός δικηγόρος και κατά τη διάρκεια της πορείας του είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις. Πέρα από νομικός, ήταν ενεργός πολίτης και κατά τη διάρκεια της ζωής του έδωσε σημαντικές μάχες για κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αφορούν την κοινωνία αλλά και τόπο του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 13/10 στις 16:00 στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γιάλοβα.

Δείτε τι έγραψε η οικογένεια του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο facebook:

«Στο τοπο της ελιας. Στις ακτες του Νεστορα. Στην πατριδα του Μαιστρου. Στα χωματα της ευφοριας. Στην αμμο των αναγλυφων πατημασιων.Στους Γιαννεικους λοφους.Στο Λουρο και στο Ντιβαρι. Στη σκια των καστρων και του Μοναστηριου της Παναιτσας.Στα ποταμια των καλαμιων και των νεροφιδων. Στην σιωπη του κοιμητηριου των αποντων προσωπων και των παροντων ελλειματων. Στων φιλων την ανοιχτη αγγαλια. Στον ηχο των ποτηριων που ηχοσμιγοφιλιουνται Στη μικρη και μονη ΣΟΥ πατριδα. Στη Γιαλοβα, σε εστειλε η μοιρα εκει απροσμενα το ξημερωμα, αφηνοντας πισω ενα δυσαναπληρωτο κενο.

Καλο σου ταξιδι αγαπημενε μου συντροφε, αγαπημενε μας πατερα...».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πύλου εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη και συμπαράσταση τους προς την οικογένεια και τους οικείους του Μεσσήνιου Δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, για την απρόσμενη απώλεια ενός βαθύτατα πολιτικοποιημένου ανθρώπου κι ενεργού πολίτη, ενός συντρόφου κι αγωνιστή της Αριστεράς, που με την ανθρωπιά του, την καθημερινή του δράση και την πένα του, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και στον τόπο μας.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιώργου Δέδε:

«…Φτερουγισμένος είμαι σήμερα στα ύψη/ στην πιο βλακώδη αστρογειτονιά μου πέρα./ Η τόση θεωρητική ωμότητα σε πανικού δροσούλα/ γιομάτη σωματικά γεγονότα./ Η ύλη δε με θέλει. Κι αφουγκράζομαι μόνος/ ουσιαστική τίγρη./ Πού πας με τόση ομορφιά;/ Στο βάθος θάνατος». Με τους στίχους του αγαπημένου σου Νίκου Καρούζου, σε ξεπροβοδίζουμε στο δρόμο της ύστατης φυγής σου… Καλό ταξίδι, αγαπημένε φίλε…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις