ΣΠΑΡΤΗ. Μια αναλυτική «αναφορά στο χρονικό της μουσικής παραγωγής “Επικοί Ύμνοι στη Σπάρτη”» που ακούστηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη βράβευση των Σπαρταθλητών του 39ου Σπάρταθλον 2021, καταθέτει το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Στο μουσικό έργο «Επικοί Ύμνοι στη Σπάρτη», το Ινστιτούτο Σπάρτης έχει υπάρξει παραγωγός:

«Στην πρόσφατη βράβευση των Σπαρταθλητών του 39ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021, μεταξύ άλλων ακούστηκαν για πρώτη φορά και οι Επικοί Ύμνοι στη Σπάρτη από την χορωδία του Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής – Ταϋγέτη”.

Οι παρουσιαστές και οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης εκ μέρους του Δήμου Σπάρτης, αναφέρθηκαν στους συντελεστές της συγκεκριμένης μουσικής παραγωγής, αλλά επειδή πέραν των αναφερθέντων υπάρχουν και άλλοι, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε αναλυτικά στο χρονικό της μουσικής αυτής παραγωγής».

Και περιγράφει το Ινστιτούτο Σπάρτης:

«Το 2013, το Ινστιτούτο Σπάρτης με χορηγό την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Φίλοι της Μουσικής – Ταϋγέτη”, με την Μαέστρο κα Φωτεινή Δημάκου – Σακκέτα, προχώρησαν στην παραγωγή των Επικών Ύμνων της Σπάρτης, σε σύνθεση του αείμνηστου μουσουργού – συνθέτη και λάτρη της Σπάρτης, Μιχάλη Μαχαίρα.

Το έργο αποτελούσε υποχρέωση για τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Έτσι αποφασίστηκε η παραγωγή των CDs σε 500 αντίτυπα, τα οποία διένειμαν σε όλους τους Σπαρταθλητές που έλαβαν μέρος στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013, με μεταφρασμένους τους στίχους στα αγγλικά από την κα Γκλύνις Μορφογένη.

Η παραγωγή που είχε κάνει το 2013 το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με την Ταϋγέτη, πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Κώστα Ψυχογιού, επ’ ευκαιρία του 31ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και με χορηγό την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις