ΣΠΑΡΤΗ. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης - από τις 22:00 και μετά - δράση για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» στα πλαίσια της 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα.

Διοργάνωση

Τη δράση διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης.

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερο, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Όπως αναφέρθηκε, «Με σύνθημα, “…Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!”, κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την προστασία της ζωής όλων αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους».

Να σημειωθεί πως η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενώ φέτος θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Σπάρτης, «…καθώς η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις