Γράφει ο Βαγγέλης Βαλιώτης*

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις καθημερινές ανακοινώσεις του Δήμου Σπάρτης καθώς και τις δεκάδες αναρτήσεις στα social media του κ. Δημάρχου και ορισμένων συνεργατών του, όπου με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρούν μια «μετάλλαξη» της καθημερινότητας και την προβολή διαφορετικής εικόνας του Δήμου Σπάρτης, κυρίως των προβλημάτων του και πώς αυτά αντιμετωπίζονται.

Έτσι λοιπόν, αφού είδαμε σύσσωμη σχεδόν την δημοτική αρχή να σπεύδει στην έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου του open mall - ανοιχτού κέντρου εμπορίου, το οποίο σαν δημοτική αρχή και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης από κοινού είχαμε μελετήσει, ωριμάσει, διεκδικήσει και είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο (έργο που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά σύντομα) - η δημοτική αρχή έσπευσε ακόμη και για το νέο αναρροφητικό σάρωθρο που παρέλαβε ο Δήμος μας και με τον γνωστό τρόπο (αναρτήσεις – φωτογραφίες) να «υποδεχθεί» το νέο λειτουργικό κατά τ’ άλλα εργαλείο της υπηρεσίας καθαριότητας όπου σίγουρα θα συμβάλει στην καλύτερη καθαριότητα και στον ευπρεπισμό της πόλης.

Όμως, η βιασύνη της φωτογραφίας πολλές φορές φέρνει σύγχυση στη δημοτική αρχή αφού ουδείς προφανώς γνώριζε ότι η προμήθεια του συγκεκριμένου σαρώθρου έγινε με ιδίους πόρους του Δήμου - δηλαδή με τα χρήματα των δημοτών του Δήμου μας, και όχι από το πρόγραμμα Φιλόδημος όπως αναφέρεται στις δεκάδες ανακοινώσεις καθώς και στην σελίδα του Δήμου.

Αυτό αν μη τι άλλο, καθίσταται ανησυχητικό για την όλη γνώση των θεμάτων του Δήμου καθώς γεννά προβληματισμούς για τις πολλές και σε πολλά επίπεδα αργοπορίες υλοποίησης ενταγμένων έργων, και κινδύνους απένταξης έργων στον Δήμος Σπάρτης.

Προτρέπουμε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του – κυρίως τους έμμισθους συμβούλους του, έστω έπειτα από 2,5 σχεδόν χρόνια στα ηνία του Δήμου μας, να ενημερωθούν πάραυτα!

Επιπροσθέτως υπενθυμίζουμε στην δημοτική αρχή ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος, στην θητεία μας είχαν μελετηθεί, δρομολογηθεί και ενταχθεί, τα οποία και παρέλαβε στη θητεία της,

  • το νέο καλαθοφόρο όχημα ύψους 134,416,00€ ,
  • καταστροφέας βαρέου τύπου,
  • κάδος ανάμειξης σκυροδέματος 200 lit,
  • κλαδοτεμαχιστής, υδραυλικό σάρωθρο βαρέου τύπου,
  • κιτ περονών και κάδος ανάμειξης σκυροδέματος 600-800 lit, συνολικού ύψους 187.000 €,

και αναμένεται,

  • η προμήθεια διαξονικού οχήματος απορριμματοφόρου 19τν,
  • η προμήθεια απορριμματοφόρου 12m3,
  • η προμήθεια απορριμματοφόρου 2,5m3,
  • η προμήθεια φορτωτή εσκαφέα, και
  • η προμήθεια τριών απορριματοκιβωτίων με συμπίεση χωρητικότητας 10-12κμ(press container),

συνολικού ποσού 538.000 €, που ήδη έχουν καθυστερήσει οι προμήθειές τους και η ραγδαία αύξηση των τιμών τις θέτει σε κίνδυνο.

Καλούμε την δημοτική αρχή να παραμερίσει τις φωτογραφίσεις και να εστιάσει σοβαρά στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας, στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, στην υλοποίηση των ήδη ενταγμένων έργων και σε κάθε έγκαιρη μέριμνα για την επικείμενη κακοκαιρία.

(*) Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις