ΣΠΑΡΤΗ. Συμβάσεις 2 έργων στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 €, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη Σπάρτη.

Σε τι αφορούν οι συμβάσεις

  • Η πρώτη σύμβαση αφορά στο, προϋπολογισμού 700.000 €, έργο συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού 33 ΜολάοιΠαπαδιάνικα – Πλύτρα, από εθνική οδό και της επαρχιακής οδού 34 Βελιές – Δαιμονιά – Νεάπολη.
  • Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο, προϋπολογισμού 1.200.000 €, έργο συντήρησης οχετών και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων (συρματοκιβώτια, στηθαία, γεφύρια, καθαρισμός) στο οδικό δίκτυο και στις κοίτες χειμάρρων και ποταμών της Λακωνίας.

Ενίσχυση Πολιτικής Προστασίας – Ελλάδα κατά του καρκίνου

Ο περιφερειάρχης, επιπλέον, υπέγραψε τη διάθεση δαπάνης 13.489,24 € για την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού πολιτικής προστασίας, τόσο για την αποθήκη που οργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας, όσο και προς διάθεση στις εθελοντικές οργανώσεις της Περιφερειακής Ενότητας.

«Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Τέλος, ο Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε για την διάθεση δαπάνης 4.590 € για την υλοποίηση σε όλη τη Λακωνία του ιατρικού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που διενεργεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ).

Η δαπάνη αφορά στην παροχή υπηρεσίας διαμονής και ημιδιατροφής έως 3 ατόμων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και -μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και της μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης- δίνει τη δυνατότητα να εξεταστεί δωρεάν ο γυναικείος πληθυσμός του νομού με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην κινητή μονάδα του ΕΙΟ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις