ΣΠΑΡΤΗ. Το θέμα της απελπιστικά χρονοβόρας διαδικασίας αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης επαναφέρει, με Επίκαιρη Ερώτησή του αυτή τη φορά, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του ζητεί να πληροφορηθεί «πότε πρόκειται να συσταθεί και να λειτουργήσει το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης».

Η συζήτηση της Ερώτησης ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15/10, αλλά λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Θανάση Δαβάκη

Θέμα: Σύσταση Τεχνικού Συμβουλίου Υπουργείου Παιδείας

«Από το 2005 που παραχωρήθηκε το κτήριο του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης στα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Λακωνίας, ξεκινά ένας «μαραθώνιος» από γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσκόμματα που αφορούν στην αποκατάστασή του και που δυστυχώς δεν έχειακόμη τελειώσει…

Και αφού πριν από 1 σχεδόν χρόνο, με την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος(ΦΕΚ289Δ/3-6-2020) που αφορούσε στην τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Σπάρτης -ένα πολύ σημαντικό και χρονοβόρο στάδιο- είχαμε πιστέψει πως μπήκαμε στην τελική ευθεία υλοποίησης, οι ελπίδες μας χάθηκαν όταν μάθαμε ότι έχει αλλάξει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα Μελέτη, η οποία στη συνέχεια απαιτείται να περάσει από το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς όμως 1 χρόνο μετά, το θέμα που μας αφορά δεν έχει περάσει από αυτό το Τεχνικό Συμβούλιο, γιατί όπως έχουμε πληροφορηθεί αυτό δεν έχει ακόμη συσταθεί…

Με δεδομένο ότι το έργο αυτό αφορά σε ένα εμβληματικό κτήριο της Σπάρτης, που η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, κάνει τους Σπαρτιάτες να αναρωτιούνται αν 16 χρόνια μετά υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της Πολιτείας να βοηθήσει, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να μπει το έργο αυτό στο δρόμο της υλοποίησης.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Πότε πρόκειται να συσταθεί και να λειτουργήσει το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης;».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις