ΣΠΑΡΤΗ. Δεκάδες είναι τα ονόματα που ακούγονται στις συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Σπάρτης. Ονόματα που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα προσώπων, ιδεολογικών χώρων και κοινωνικών τάξεων. Πολλά τα ονόματα που απ’ ότι φαίνεται θα απασχολήσουν τους Σπαρτιάτες, σε πόλη και χωριά, τους επόμενους 20 μήνες. Δηλαδή έως ότου διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις και παρατάξεις.

Τα ονόματα λοιπόν που συζητιούνται είναι:

Ο Πέτρος Δούκας που θα είναι υποψήφιος και πάλι. Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι η ανανέωση της ομάδας αλλά και η απόδοση συγκεκριμένου έργου.

Ο Σταύρος Αργειτάκος που πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος ή αν δώσει το δακτυλίδι σε νεότερο της παράταξης.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης που δήλωσε ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα στις εκλογές αλλά χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι αυτός ο πρώτος.

Ο Αλέκος Βουνάσης που μάλλον καλύπτει την ανάγκη ανανέωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Σπύρος Μοιράγιας που κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει την διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση και από ποια θέση.

Η Τασία Κανελλοπούλου που έχει πρόταση, έχει θέσεις αλλά δεν φαίνεται πλέον διατεθειμένη σε καμία υποχώρηση χάριν του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Γρηγόρης Αποστολάκος, που αναστάτωσε τους πάντες ως εν δυνάμει υποψήφιος το 2019 αλλά τελικά αποχώρησε εν μια νυκτί.

Ο Χρήστος Αλεξάκος που πολιτικά, ηλικιακά και αυτοδιοικητικά θα ανταποκρινόταν στο ζητούμενο, αλλά φαίνεται να θέτει δύσκολους όρους και προϋποθέσεις.

Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος που δοκίμασε, με μεγάλη εκλογική επιτυχία αλλά έκρινε σκόπιμο την μετεκλογική απόσταση αλλά όχι την αποχή από τα πράγματα.

Ο Χρήστος Α. Πλειώτας που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2023 και αποτελεί βασική συνιστώσα κάθε συζήτησης.

Η Ντία Τζανετέα που δεν έχει δηλώσει αν θα είναι υποψήφια δήμαρχος αλλά όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα είναι υποψήφια στην Περιφέρεια ή για τη Βουλή.

Ο Νίκος Μηνακάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας που δέχεται θετικές πιέσεις να εκπροσωπήσει συγκεκριμένο κοινωνικό χώρο.

Ο Ηλίας Κοντάκος, στέλεχος της παράταξης Αργειτάκου που έχει προ πολλού εκφράσει την επιθυμία να διαμορφώσει μια συγκεκριμένη πρόταση για τον δήμο Σπάρτης.

Ο Παναγιώτης Πριστούρης, στέλεχος της παράταξης Αργειτάκου που έχει ερείσματα, διάθεση και όραμα για τον δήμο του 2028.

Ο Δημήτρης Αποστολάκος, στέλεχος της παράταξης Βαλιώτη που θα εξυπηρετούσε μια κατάσταση διεύρυνσης της παράταξης προς τα δεξιά.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει όταν στις συζητήσεις ακούγεται το όνομα της Φεβρωνίας Πατριανάκου, του Θεόδωρου Βερούτη, του Θανάση Μιχελόγγονα, αλλά και στελεχών από τον χώρο του τύπου.

Για τις εκλογές του 2023 απομένουν 24 μήνες. Επομένως υπάρχει πολύς χρόνος γι αυτούς που ανήκουν στους υποψήφιους της τελευταίας στιγμής αλλά μόλις που επαρκεί ο χρόνος γι’ αυτούς που θέλουν να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον του δήμου Σπάρτης που θα πρέπει να γίνει και κατανοητή στους δημότες..

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις