ΣΠΑΡΤΗ. Εργαστηριακό σεμινάριο για τη δημιουργία eshop με τίτλο, «Ecommerce - Women Empowerment», διοργανώνει το τμήμα Sparti TechLab, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

«Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε γυναίκες, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τεχνολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης eshop, ανοικτού κώδικα, και, πιο συγκεκριμένα, του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου Wordpress & Woocommerce

15 θέσεις συμμετοχής

Οι θέσεις συμμετοχής στο ως άνω εργαστήριο είναι 15 στο σύνολο.

Πρόγραμμα

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 τρίωρα εργαστήρια, τα οποία θα υλοποιηθούν με υβριδική μορφή, δηλαδή από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου 2021.

Εγγραφή

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο σεμινάριο και η επιλογή τους θα γίνει ύστερα από αξιολόγηση των εγγραφών. Κατά τη διαδικασία της εγγραφής οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να περιγράψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σχετικά με την ανάπτυξη του eshop, όπου θα είναι βαρύνουσας σημασίας κριτήριο για την επιλογή τους.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι, μέσα από την πρακτική διαδικασία, να δοθεί στις συμμετέχουσες η δυνατότητα να γνωρίσουν τη διαδικασία ανάπτυξης ενός ιστότοπου eshop και με το πέρας των εργαστηρίων να έχουν δημιουργήσει το δικό τους διαδικτυακό κατάστημα.

Βεβαίωση παρακολούθησης

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου όπου απαιτείται η παρουσία των συμμετεχουσών με δικαίωμα απουσίας μέχρι 2 φορές!

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το εργαστήριο προσανατολίζεται στην ανάπτυξη και διαχείριση ενός διαδικτυακού καταστήματος και όχι σε γνώσεις παραμετροποίησης απομακρυσμένων webserver, database server κ.α., που χρήζουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Διάρθρωση εργαστηρίων:

  1. Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με τη χρήση CMS Wordpress.
  2. Εισαγωγή στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με τη χρήση plugin WooCommerce.
  3. Ανάλυση μελέτης περιπτώσεων. Δημιουργία διαδικτυακών καταστημάτων.
  4. Εισαγωγή στην παραμετροποίηση διαδικτυακών καταστημάτων.
  5. Παραμετροποίηση διαδικτυακών καταστημάτων ημέρα 1η - μελέτη περίπτωσης.
  6. Παραμετροποίηση διαδικτυακών καταστημάτων ημέρα 2η - μελέτη περίπτωσης.
  7. 10 σημαντικά plugin για τη διαχείριση eshop.
  8. Παρουσίαση και αξιολόγηση μελέτης περιπτώσεων.

Υπεύθυνος υλοποίησης: Σαγιάννης Δημήτριος, TΕ Πληροφορικός, μόνιμος υπάλληλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης

Σύνδεσμος εγγραφής: https://bit.ly/stlwomen21

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ (όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τις Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00 - 14:30 και Τετάρτη 11:30 – 19:00).

Sparti Techlab

Λυκούργου 135, T: +302731026853, E: spartitechlab@gmail.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις