ΕΛΛΑΔΑ. Θλίψη και οδύνη σκόρπισε σε ευρύτατο φάσμα του πολιτικού κόσμου ο θάνατος του Ιωάννη Σταθόπουλου. Πολιτικοί και κομματικοί φορείς, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους:

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Γιάννη Σταθόπουλου

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην Βουλευτή και Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σταθόπουλο.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Το ίδιο έτος αποστρατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και επανήλθε, μετά την πτώση της δικτατορίας, με τον βαθμό του αντιπλοιάρχου. Τον Οκτώβριο του 1974 παραιτήθηκε και εξελέγη βουλευτής Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε επανεκλεγόταν βουλευτής Λακωνίας συνεχώς μέχρι το 1993, ενώ την περίοδο 1991 - 1993 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από επιφανές στέλεχος της παράταξής μας: υπήρξε άξιος εκπρόσωπος μιας γενιάς που υπηρέτησε με άμεσο κίνδυνο της ζωής της την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Στην οικογένεια και στους οικείους του απευθύνουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.»

Συλλυπητήριο ψήφισμα της ΔΕΕΠ Λακωνίας

«Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας με ιδιαίτερη οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του Ιωάννη Σταθόπουλου, πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ιωάννης Σταθόπουλος υπηρέτησε, ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, από το 1956 έως το 1973, συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα του Ναυτικού, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Διετέλεσε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1996 και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1991–1993. Την πορεία του στο δημόσιο βίο της χώρας χαρακτηρίζουν το ήθος, η ακεραιότητα, η συνέπεια και η προσήλωση στη δημοκρατία και τις αξίες της.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, αποφάσισε:

  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία των μελών της στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να καταθέσει στεφάνι.
  • Να εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης επικήδειο λόγο.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Σταύρου Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Αποχαιρετάμε σήμερα έναν άξιο συμπατριώτη, έναν Σπαρτιάτη πολίτη που με την κοινοβουλευτική και πατριωτική του παρουσία, τον αγώνα του στη διάρκεια της Χούντας, καθώς και τη μακρόχρονη και συνεπή παρουσία του στον πολιτικό στίβο της χώρας μας, άφησε ανεξίτηλη την επιρροή του ως πρεσβευτής της Δημοκρατίας αλλά και των ιδεωδών της πολιτικής παράταξης που εκπροσωπούσε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιάννη Σταθόπουλου. Κουράγιο και αιώνια μνήμη στους οικείους του!»

Η Ντία Τζανετέα, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, αποχαιρετά τον Ιωάννη Σταθόπουλο

«Η Λακωνία αποχαιρετά τον Ιωάννη Σταθόπουλο, ένα τέκνο της που εκόσμησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πολιτική. Έναν άνθρωπο που με την πραότητά του υπηρέτησε την εθνική συμφιλίωση και έγινε αποδεκτός από όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την κομματική τους διαδρομή. Στην πορεία του είχε την τύχη να τον συντροφεύει μια άξια σύζυγος, μια γυναίκα με όλα τα χαρακτηριστικά της μανιάτισσας Ελληνίδας. Στον ευπατρίδη αλλά σεμνό πολιτικό δεν ταιριάζουν μεγάλα και κοινότυπα λόγια. Λακωνικά τον αποχαιρετούμε στο ταξίδι του για τις «άνω» γειτονιές όπου οι άγγέλοι μιλούν ελληνικά.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις