ΣΚΑΛΑ. Το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα (25/10/2021) - για την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Δήμου - κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Οικονομική στήριξη, όσο πιο άμεσα γίνεται!»

Ο Σταύρος Αραχωβίτης αξιώνει την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων, ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών.

«Κάθε άλλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις των παραγωγών έχουν αυξηθεί δραματικά αυτούς τους μήνες, θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και την οικονομία της περιοχής», υπογράμμισε ο βουλευτής Λακωνίας.

«Μείωση της παραγωγής στην ελιά καλαμών έως και 80%»

Και προσθέτει:

«Οι παραγωγοί του Δήμου Ευρώτα, είδαν τις σοδειές του σε ελιές και εσπεριδοειδή να καταστρέφονται, μετά τον παγετό που έπληξε την περασμένη άνοιξη και τη Λακωνία.

Όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, παρατηρείται μείωση της παραγωγής στην ελιά καλαμών έως και 80% αλλά και μείωση στην ποσότητα και την ποιότητα της ελαιοποιήσιμης ελιάς.

Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, επομένως πρέπει να συνταχθεί άμεσα ο φάκελος από τον ΕΛΓΑ, ώστε η περιοχή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποζημίωσης για την ακαρπία των ελαιοδέντρων αλλά και για τις καταστροφές στα εσπεριδοειδή, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).»

Διαβάστε το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα

Το κείμενο της Αναφοράς:

Θέμα: «Ψήφισμα Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα σχετικά με τις ζημιές στη γεωργική παραγωγή- Ακαρπία ελαιόδεντρων - ΚΟΕ για παγετό 2021- Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021»

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορά το ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας με θέμα: «Ζημιές στην γεωργική παραγωγή- Ακαρπία ελαιόδεντρων - ΚΟΕ για παγετό 2021- Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021», όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών και παραγωγών εσπεριδοειδών του Δήμου Ευρώτα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους φετινούς παγετούς στην περιοχή.

Επισυνάπτεται το Ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις