ΣΚΑΛΑ. Σε συνάντηση στο πνευματικό κέντρο της Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το ιδιοκτησιακό ζήτημα της περιοχής Αφανιά - Κρεβατάς, συνάντηση την οποία συγκάλεσαν οι κάτοικοι της περιοχής, συμμετείχε την Κυριακή το απόγευμα (14/11), ο Νεοκλής Κρητικός, σε συνέχεια των παρεμβάσεών του για την επίλυση του ιδιοκτησιακού θέματος.

Στη συνάντηση ο βουλευτής Λακωνίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις έως τώρα παρεμβάσεις του, δηλαδή:

  • Την πρόταση και επίτευξη προσωρινής παύσης αποστολής των αγωγών στους κατοίκους
  • Την ανάγκη δημιουργίας συντονιστικής επιτροπής από τα συναρμόδια Υπουργεία με τη συνεργασία παράλληλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
  • Την προσπάθεια εύρεσης λύσης για τις ήδη απεσταλμένες αγωγές, οι οποίες θα μπορούσαν δυνητικά μόνο να εκδικαστούν μετά την εισαγωγή της νέας ρύθμισης.

Επίσης τόνισε ότι όλες οι προσπάθειές του στρέφονται στην προώθηση της οριζόντιας λύσης μέσω της νομοθετικής διάταξης, καθώς είναι η απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη για να έχουν ουσία όλες οι τωρινές παρεμβάσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερούτης, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος και πολίτες, άμεσα ενδιαφερόμενοι για την έκβαση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις