ΜΟΛΑΟΙ. Την προσοχή των πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας εφιστά ο Ηρακλής Τριχείλης, ώστε να συμμετάσχουν χωρίς ενδοιασμούς στη διαδικασία Γενικής Απογραφής Πληθυσμού η οποία έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, «τα στοιχεία τα οποία θα συλλεχθούν από τη διαδικασία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση του Δήμου μας, αφού τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής».

Επίσης τονίζει πως, «το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λάβει ο Δήμος προκειμένου να υλοποιηθούν έργα , παρεμβάσεις ,ενίσχυση υποδομών, κατανομή Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων εξαρτάται αποκλειστικά από πληθυσμιακά κριτήρια.

Επίσης βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων κατανέμονται και οι έδρες των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ενημερώστε τα στελέχη του Δήμου και τους απογραφείς για κατοίκους που αυτήν την περίοδο για διάφορους λόγους βρίσκονται εκτός του Δήμου μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.»

Πώς θα απογραφείς

«Η απογραφή γίνεται ως εξής: Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα περάσει από το σπίτι σας και σας δώσει στο χέρι ή θ’ αφήσει σε έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο έναν “Μοναδικό Κωδικό Απογραφής” για τη συγκεκριμένη κατοικία.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους, δηλαδή με τη συνηθισμένη μέχρι πρότινος μέθοδο “πόρτα-πόρτα”, όπως έγινε στις προηγούμενες απογραφές.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις