ΠΑΤΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εναντίον της παιδικής κακοποίησης, η Μαρία Πολύζου μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε και αναφέρθηκε στο σωματείο «Ελίζα», το οποίο έχει θέσει ως στόχο την προστασία των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση.

«Το σωματείο ΕΛΙΖΑ είναι μία οργάνωση που υποστηρίζω με την ψυχή μου. Οι άνθρωποι εκεί δίνουν τη ψυχή τους για να σώσουν έστω και ένα παιδί. Έχω περάσει αυτό που λέμε ότι σήμερα γιορτάζουμε. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί το κουβαλάει όλη του τη ζωή. 1 στα 5 παιδιά κακοποιείται. Θέλει δουλειά για να πολεμήσεις τους δαίμονές σου. Οι έρευνες δείχνουν πως παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση καταλήγουν στο αλκοόλ., στα ναρκωτικά και στην αυτοκτονία. Ένα παιδί νεαρό δεν μπορεί να διαχειριστεί με τίποτα αυτό που συμβαίνει. Νιώθει ντροπή και ενοχή, δεν έχει λόγο να υπάρχει», δήλωσε.

«Πέρασαν πολλά χρόνια για να θυμάμαι αυτό που μου συνέβη και να μην πονάει η ψυχή μου. Κακοποιήθηκα στα 11 μου. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν για αυτό που σου έχει συμβεί. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί είναι αόρατο, δεν γελάει, είναι σε σοκ. Πέρασε καιρός για να βρω τον εαυτό μου και να ονειρευτώ. Τα όνειρά μου να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με κράτησαν ζωντανή. Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας».

«Συνάντησα τον πατέρα μου και τον οδήγησα στην δική του απελευθέρωση. 4 ημέρες πριν πεθάνει ήμουν κοντά του και είπαμε μαζί το Πάτερ Ημών», είπε.

Η Μαρία Πολύζου μίλησε για το βιβλίο της με τίτλο «Μην τα Παρατάς», το οποίο χαρακτήρισε ως ολοκλήρωση της πορείας της, έχοντας περάσει πολλούς μαραθώνιους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις