ΠΑΤΡΑ. Νέα δημοπρασία αυτοκινήτων θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο τελωνείο Πάτρας με τιμές εκκίνησης από 350 ευρώ! Ειδικότερα στις 24 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, κτίριο Λιμένα Γούναρη 1 Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να πουληθούν 9 αυτοκίνητα, 2 φορτηγά και 13 δίκυκλα οχήματα για κυκλοφορία που βρίσκονται στην αποθήκη του Τελωνείου.

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται ελεύθερα από τις 18 Νοεμβρίου έως και τις 23 Νοεμβρίου 2021 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Η συμμετοχή καθενός των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή του επί των όρων πώλησης που ισχύουν. Δήλωση αγνοίας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή.

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα VW Passat με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999 το οποίο κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων και απόδοσης 150 ίππων το οποίο φέρει και σύστημα υγραεριοκίνησης. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 550 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 2.000 ευρώ

Το δεύτερο και φθηνότερο αυτοκίνητο στη λίστα δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ αφορά σε ένα Ford Focus με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 το οποίο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 100 ίππων. Το συγκεκριμένο μοντέλο εκποιείται έναντι 350 ευρώ.

Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα αυτοκίνητα μπορεί να βρει κανείς με τιμές άνω των 2.500 ευρώ.

Μια πετρελαιοκίνητη BMW X5 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της χαμηλής τιμής εκκίνησης που έχει οριστεί στις 7.000 ευρώ. Το BMW X5 της δημοπρασίας κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 184 ίππων και έχει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να βρει κανείς πάνω από 9.500 ευρώ.

Για τους λάτρεις της βρετανικής πολυτέλειας στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχει ένα Range Rover Sport με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και τιμή εκκίνησης τα 11.200 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 2,7 λίτρων και απόδοσης 190 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα αυτοκίνητα πωλούνται πάνω από 19.500 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα φθηνό BMW 318 τότε εκείνο που υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τα 550 ευρώ μάλλον θα τον δελεάσει. Το αυτοκίνητο που εκποιείται στην Πάτρα σύμφωνα με τον αριθμό πλαισίου έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά το 1993 και αφορά στην σειρά Ε36 και φέρει τον βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου και απόδοσης 113 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά διατίθενται από 1.800 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα station wagon μοντέλο τότε το Volvo V50 που υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας μάλλον θα καλύψει κάθε απαίτησή του. Ειδικότερα στην Πάτρα εκποιείται ένα Volvo V50 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 το οποίο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων και απόδοσης 170 ίππων με τιμή εκκίνησης τις 4.200 ευρώ.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα αυτοκίνητα πωλούνται πάνω από 5.600 ευρώ.

Για όσους αναζητούν ένα δίκυκλο με χαμηλή τιμή και κυβισμό τότε το Suzuki Address 125 κ.εκ. με τιμή εκκίνησης 500 ευρώ μάλλον θα καλύψει κάθε απαίτησή τους.

Αντίστοιχα «παπάκια» στην εγχώρια αγορά πωλούνται έναντι 1.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρη τη διακήρυξη της δημοπρασίας.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

To 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) καταβάλλεται αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα και μετά την υπογραφή του πρακτικού ανακηρύξεως πλειοδότη. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται για ποσό μέχρι 300 ευρώ τοις μετρητοίς και για ποσά άνω των 300 ευρώ με Τραπεζική Επιταγή σε διαταγή Τελωνείου Πατρών.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος , καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις