ΠΑΤΡΑ. Αντιμέτωποι με ακραίες αντιδράσεις πολιτών έρχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην απογραφή πληθυσμού με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να οδηγούνται σε παραίτηση και φυσικά η όλη διαδικασία να καθυστερεί. Πολίτες αρνούνται να συμμετέχουν στην υποχρεωτική απογραφή ενώ υπάρχουν και αυτοί που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με περίσσεια αγένεια κλείνοντας τους την πόρτα στα μούτρα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας Νίκος Μουρτζούχος στην Πάτρα από τους 700 απογραφείς έχουν παραιτηθεί οι 500.

«Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η απογραφή έχει ξεκινήσει. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί, αρνείται να δεχτεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία αρνητών, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής», σημείωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μουρτζούχος.

Μιλώντας για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σημείωσε: «Πηγαίνει ο απογραφέας, χτυπά το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν κατόπιν ότι πρόκειται όντως για την απογραφή, τηλεφωνούν στο γραφείο μας και μας ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν».

«Δεν είναι μόνοι οι λόγοι συμπεριφοράς που κάνουν τους απογραφείς να παραιτούνται. Ένας άλλος λόγος είναι ο οικονομικός», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Απογραφέας: Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι να μας δουν

Για τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι απογραφεί μίλησε και ο Αλέξανδρος, ο οποίος συμμετέχει στη διαδικασία. «Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις