Γράφει ο Νεοκλής Κρητικός

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Βία σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική και οικονομική, βία που πλήττει την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια κοριτσιών και γυναικών.

Με αφορμή αυτή την ημέρα θέλω να προτρέψω και να ενθαρρύνω όλες τις γυναίκες που υφίστανται βία, να σπάσουν τη σιωπή τους, και να ζητήσουν βοήθεια. Επίσης τη σιωπή τους πρέπει να σπάσουν όχι μόνο τα θύματα, αλλά και οι φίλοι, οι συγγενείς, οι γείτονες, που είναι αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες βίαιων συμπεριφορών.

Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλες και όλοι για να απαλλαγούμε από αυτή την κοινωνική παθογένεια.

Η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων και δράσεων για την ουσιαστική καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Ήδη ξεκίνησε νέα εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Λέξεις μαχαίρια», θέλοντας να υπενθυμίσει ότι, «από ένα σημείο και έπειτα, κάποιες λέξεις γίνονται μαχαιριές».

Αυτή η καμπάνια προτρέπει τις γυναίκες να «ακούσουν τις πράξεις και όχι τα λόγια του», ενώ τις συμβουλεύει να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και να μιλήσουν τώρα!

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, είναι μια συμβολική κίνηση μεγάλης σημασίας, που καλεί σε επαγρύπνηση και δράση.

Μηδενική αποδοχή και ανοχή της βίας κατά των γυναικών!

Το να ζει κάθε άνθρωπος χωρίς φόβο και με αξιοπρέπεια, είναι κορυφαίο δικαίωμα!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις