ΛΑΚΩΝΙΑ. Όπως ενημέρωσε ο Θανάσης Δαβάκης, «…Πρόσφατα συναντηθήκαμε με τους παραγωγικούς και συνεταιριστικούς φορείς της Λακωνίας, σχετικά με τη διατήρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα πορτοκάλια».

Ο Λάκωνας βουλευτής περιγράφει πως, «Εκφράστηκαν ανησυχίες, μετά από τις πληροφορίες ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης καθώς και μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου προτείνουν την κατάργηση της επιδότησης στο προϊόν και αποφασίσαμε να μεθοδεύσουμε τον τρόπο που αυτό δεν θα γίνει».

«Καλή εξέλιξη το χθεσινό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ»

Περαιτέρω σημείωσε πως, «…Το χθεσινό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός προτείνει τη διατήρηση του καθεστώτος των συνδεδεμένων ενισχύσεων ως έχουν, σε παρέμβασή του στην 13η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ στη Λαμία, είναι καλή εξέλιξη».

Τέλος, ο Θανάσης Δαβάκης ενημέρωσε πως, «…την ερχόμενη Παρασκευή μαζί με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για να ακούσει τους λόγους που αντιδρούσαμε στην κατάργηση της συνδεδεμένης στα πορτοκάλια και για να υπάρξουν οι ανάλογες δεσμεύσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις