ΜΑΝΗ. Μεγάλη δυσαρέσκεια εκφράζεται από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη Πελ/νήσου Παν. Νίκα, ύστερα και από τις απαξιωτικές δηλώσεις του τελευταίου «…για τον αγώνα των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»:

«Με μεγάλη δυσαρέσκεια ακούσαμε τις απαξιωτικές δηλώσεις του περιφερειάρχη κυρίου Νίκα για τον αγώνα των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 10/11/2021.

Κύριε Νίκα, στις 23-9-21 ενώ είχαμε κλείσει ραντεβού, την τελευταία στιγμή το ακυρώσατε και μας ενημερώσατε τηλεφωνικά για συνάντηση στη Σπάρτη πράγμα που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν ανεφάρμοστο.

Στις 21-10-21 σας στείλαμε τις απόψεις και τα αιτήματα μας. Σας ζητήσαμε συνάντηση η να παραβρεθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και ούτε απαντήσατε.

Όντως έχετε έρθει δυο φορές στο Γύθειο, έχετε συναντήσει τους πάντες εκτός των εμπλεκομένων.

Είναι τεράστιο ατόπημα να έχετε άγνοια για το ποιοι αποτελούν την Συντονιστική Επιτροπή.

Προς ενημέρωσή σας λοιπόν, εκτός από πολίτες πυρόπληκτους αποτελείται και από μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, πυρόπληκτους επίσης ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ, ο οποίος είναι ο πιο κατάλληλος για να συνομιλήσετε λόγο του φυτικού κεφαλαίου που χάθηκε, δεν νομίζετε;

Ρωτάτε τι λέει ο κ. Ανδρεάκος, τι λέει το δημοτικό συμβούλιο. Δεν τα μάθατε; Ομόφωνα στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας. Το θέμα είναι, εσείς; Ζητήστε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-11-21 να το διαπιστώσετε και ο ίδιος.

Επίσης μιλάτε για την στήριξη των κτηνοτρόφων με τροφές. Εδώ πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι και οι μελισσοκόμοι κτηνοτρόφοι είναι και δεν έχουν πάρει τίποτα από εσάς. Μήπως είναι ώρα να το πράξετε;

Παρακολουθήσαμε επίσης την ευρεία σύσκεψη ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στη Χαλκίδα, για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

Ο ΥφΑΑΤ και βουλευτής Ευβοίας συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προέδρευσε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων; Περιμένουμε να πράξετε τα δέοντα και αναμένουμε την πρόσκλησή σας για να συζητήσουμε το μέλλον του τόπου.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις