ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο κ. Ηλίας Κωστάκος, παραγωγός με ντομάτα υδροπονίας από τη Σκάλα Λακωνίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι έχει αρχίσει τις κοπές και πως η ζήτηση για το προϊόν, όσο πλησιάζουμε στις γιορτές ανεβαίνει διαρκώς. Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκο, ο κρύος καιρός έχει πάει πίσω τις κοπές σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμα και στην Κρήτη. Οι δε τιμές παραγωγού κινούνται στα επίπεδα του 1 ευρώ με 1,10 ευρώ το κιλό.

Για μικρό ενδιαφέρον εκ μέρους των παραγωγών της περιοχής για νέες φυτεύσεις κάνει λόγο εξάλλου από την πλευρά του ο κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ντοματοπαραγωγός από τα Φιλιατρά. Οι φυτεύσεις, μας λέει ο ίδιος, στα θερμοκήπια της περιοχής είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν για κανένα μήνα ακόμα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει απογοήτευση στις τάξεις των παραγωγών, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.

Ο κ. Δημήτρης Πάλλας, καλλιεργητής κηπευτικών, επίσης από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο πως τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τους ντοματοπαραγωγούς της περιοχής, εξαιτίας του τσουχτερού κόστους και κυρίως των ζημιών και των απωλειών στο εισόδημά τους, από την Tuta και διάφορες ιώσεις. Όπως λέει ο ίδιος, πολλά θερμοκήπια, ουσιαστικά υπολειτουργούν.

Ο κ. Αντώνης Πλεξουσάκης, παραγωγός ντομάτας θερμοκηπίου με 25 στρέμματα στην Ιεράπετρα και πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμός Νότος δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι το προηγούμενο διάστημα που θέλαν τα μάρκετ να πάρουν προϊόν, υπήρξε μια ζήτηση και το προϊόν έφθασε και το 1 ευρώ το κιλό, όμως τώρα, φαίνεται να δέχεται πάλι πιέσεις και η ζήτηση σε καμιά περίπτωση δεν είναι η αναμενόμενη. Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο, ο καιρός έχει πάει πίσω τις κοπές, ενώ ούτως ή άλλως είναι μειωμένες σε σχέση με άλλα χρόνια οι φυτεύσεις που έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις