ΜΟΛΑΟΙ. «Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι ζημιωθέντες παραγωγοί», δηλώνει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός της 20ης Δεκεμβρίου 2021 σε ελιές και εσπεριδοειδή περιοχών του Δήμου.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος:

  • Έγινε αναγγελία της ζημιάς από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου για όλες τις Κοινότητες των Δ.Ε. Μολάων και Ασωπού.
  • Έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφτεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές, γεγονός που συνέβη την Τετάρτη 22-12-2021.

Επισημάνθηκε στον επόπτη ΕΛΓΑ του Νομού το πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν, οι οποίες έφτασαν τοπικά έως τους -4 βαθμούς Κελσίου.

  • Υπάρχει διαρκής συνεργασία και συντονισμός με τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ Τρίπολης, καθώς και επικοινωνία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής, ώστε να εντοπισθεί το μέγεθος της ζημιάς και να δοθεί η τελική έγκριση για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς.

Τέλος τόνισε, «Θεωρούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ για δηλώσεις, γεγονός που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις