ΠΑΤΡΑ. Εισαγγελέας παρενέβη για τους θανάτους 11 ηλικιωμένων από κορονοϊό σε γηροκομείο στην Πάτρα. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι η εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθαναν οι ηλικιωμένοι, που φιλοξενούνταν στην ιδιωτική μονάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την προκαταρτική εξέταση διενεργεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και καταγγελίες συγγενών των ηλικιωμένων. Η άμεση εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, διότι οι 7 από τους 11 νεκρούς ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι ανθρώπινες απώλειες σημειώθηκαν από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν ο κορονοϊός «εισέβαλε» στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, με τον θάνατο 89χρονης γυναίκας η οποία ήταν θετική στον κορονοϊό, από τις 7 Δεκεμβρίου.

Ηδη, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και έχει καταρτισθεί κατάλογος ατόμων που θα κληθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να δώσουν καταθέσεις.

Ανάμεσά τους είναι οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και συγγενείς των ηλικιωμένων που πέθαναν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις