ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου έγινε η κηδεία του Γιώργου – Σταμάτη Δακουτρού του 38χρονου που έχασε την ζωή του ανήμερα Χριστουγέννων όταν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, αυτό εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο/κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Όταν κόβεται το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου συγκλονίζεται άπασα η κοινωνία. Ο θρήνος διαπερνά κάθε στεγανό ψυχραιμίας και ρουτίνας και αναδεικνύεται η σοφία και η σύνεση μιας κοινωνίας να δεχθεί το μοιραίο και να το αξιοποιήσει για το καλό της ζωής , της ψυχής αλλά και της σκέψης όλων.

Κάτι τέτοιο συνέβη στην Κορινθία όταν είδε το φως της δημοσιότητας η έκφραση της λύπης και της οδύνης από τον εργοδότη του 38χρονου προέδρου του Ομίλου «Πιετρής» Γιώργου Πιέτρη. Σε μια προσεκτική αλλά και αυθεντική έκφραση ακλόνητης πίστης, κάτι που σπάνια συναντάς, αποδίδει την τιμή και την αναγνώριση και ταυτόχρονα θυμίζει ότι ακόμα και από για τον θάνατο υπάρχει ερμηνεία των ανθρώπων. Η έκφραση συλλυπητηρίων αξίζει μια δεύτερης ανάγνωσης:

«Δυστυχώς, το καλύτερο παιδί έφυγε! Έτσι γίνεται πάντοτε! Τα καλύτερα παιδιά φεύγουν νωρίς! Ίσως τους επιλέγει ο Θεός και τους καλεί κοντά του για να τους τιμήσει για τον αδαμάντινο χαρακτήρα τους! Μάλλον αυτά, τα καλά παιδιά, φεύγουν για κάπου καλύτερα όπου φτιάχνουν άλλες κοινωνίες, ομορφότερες! Γιατί πως αλλιώς θα δικαιολογήσουμε αυτό που έγινε; Πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Γιώργος μας πήγε κάπου καλύτερα!

Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους δικούς του!

Πρέπει να αφήσουμε λίγο φως να περάσει μέσα από την χαραμάδα του σκότους, που πλάκωσε τις ψυχές μας την στιγμή που μάθαμε τον άδικο χαμό του.

Και τι να ψιθυρίσουμε τώρα για αυτό το παιδί;

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την καλοσύνη του; Την εργατικότητά του;

Την προθυμία του;

Την συναδελφικότητα του;

Τον αλτρουισμό του ή την μεγαλοσύνη της ψυχούλας του;

Ας κρατήσουμε μόνο το χαμόγελο του να μας συντροφεύει για πάντα. Γιατί οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί… Γεια σου Γιώργο!

Γεια σου αδελφέ!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις