Γράφει ο Θεόδωρος Μπόλλας*

Ως πρώην Δήμαρχος Έλους αλλά και δημοτικός σύμβουλος (Αντιδήμαρχος) του Δήμου Ευρώτα, καλώ όλους τους διαμένοντες πολίτες πρωτίστως στα χωριά της Δ.Ε. Έλους να απογραφούν.

Η απογραφή ήταν για εμάς εκείνη την δημοτική περίοδο της Δημαρχίας μου το πρώτο μέλημα μας και είχαμε απόλυτη επιτυχία σε έργα και υποδομές. Η απογραφή δεν είναι ένα απλό στατιστικό στοιχείο της ΕΛΣΤΑΤ. Θα προσδιορίσει μεταξύ των άλλων και την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας αλλά και των Δήμων.

Οι χρηματοδοτήσεις, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός και οι υποδομές καθορίζονται κυρίως από τους διαμένοντες κατοίκους. Δεν είναι δυνατόν ιδιαίτερα στην περιοχή μας να έχουν εγκατασταθεί νόμιμα δεκάδες οικογένειες εργατών γης και η αποτύπωση του πληθυσμού να μειώνεται. Κάτι φταίει στον προγραμματισμό αλλά και ο κορονοϊός δεν ευνοεί.

Αφού υπάρχει διαπιστωμένη αδιαφορία των εχόντων την αυτοδιοικητική εξουσία, ας ισχύσει και στην απογραφή το άρθρο 1-1-4 δηλαδή στον δικό μας πατριωτισμό για την διάσωση των χωριών μας.

(*) Πρώην Δήμαρχος Έλους

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις