ΠΥΡΓΟΣ. Ο πρόεδρος της κοινότητας Κουτσοχέρας Δημήτρης Μητρόπουλος, κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο την Τετάρτη (19/1) ενημέρωσε πως το Τοπικό Συμβούλιο Κουτσοχέρας συγκαλεί Λαϊκή Συνέλευση για το προσεχές Σάββατο 22/1 κι ώρα 6.30 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού και προσκαλούνται όλοι οι κάτοικοι να παρευρεθούν. Με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει για εκτάσεις καλλιεργειών των κατοίκων κατά την προανάρτηση των δικαιωμάτων από το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Θα διεξαχθεί διάλογος για την εύρεση λύσεων στο πρόβλημα, ενώ στο τέλος θα παρθεί ψήφισμα από τους συμμετέχοντες με αποδέκτες τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την επίλυση των σημαντικών σχετικών θεμάτων που έχουν ανακύψει.

Στη διαδικασία αυτή καλούνται να συμμετάσχουν, οι Βουλευτές της Π.Ε. Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Πύργου, καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κι ακόμα εκπρόσωποι των επιστημονικών, παραγωγικών και αγροτικών φορέων.

Κατά τη συνάντηση που είχαν, ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος επανέλαβε τη δεδομένη στήριξη του προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη λύση, για την οποία τόνισε πως αυτό που απαιτείται είναι να αναλάβουν δράση η πολιτεία και οι βουλευτές του νομού ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει οριστικά αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αφορά δεκάδες καλλιεργητές.

«Υπάρχει έντονο αυτό το πρόβλημα στην Κουτσοχέρα, όπως επίσης και σε άλλες κοινότητες της περιοχής, στο Χειμαδιό, στο Μουζάκι, κι οι κάτοικοι που θίγονται από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις πρέπει να εξαντλήσουν κάθε διοικητική γραφειοκρατική δυνατότητα. Φυσικά και δεν μπορεί οι περιουσίες τους να δεσμεύονται από….τουρκικά χρυσόβουλα! Η οριστική λύση θα είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την εξάλειψη αυτής της κατάστασης», τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις