ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Νίκων Τζινιέρης είναι ο νέος (χωρικός) αντιπεριφερειάρχης της Λακωνίας. Ανέλαβε καθήκοντα την 1 Ιανουαρίου 2022 κατέχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή τη θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Τζινιέρης με την ανάληψη των καθηκόντων του διαμόρφωσε ένα άλλο ύφος στην επαφή και επικοινωνία είτε με τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας είτε με τους φορείς του τόπου αλλά και τους πολίτες. Αυτή η αμεσότητα τον καθιστά γνώστη και της παραμικρής λεπτομέρειας των υποθέσεων που καλείται να διαχειριστεί αλλά και μειώνει την απόσταση ειδικά με τον πολίτη.

Ο Νίκων Τζινιέρης γεννήθηκε και κατοικεί στη Σπάρτη. Είναι γιος του Σπύρου (Δικηγόρου) και της Ιωάννας Τζινιέρη και παντρεμένος με την Αλεξάνδρα το γένος Οικονομάκη, συνταξιούχο (καθηγήτρια Μ.Ε.) και έχει τρία (3) παιδιά, την Ιωάννα (Υποθηκοφύλακα ), τον Σπύρο ( Αρχιτέκτονα Μηχανικό) και τον Αναστάση (Φοιτητή Α.Ε.Ι. ).

Απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (1971), ΣΤΕΑΜΧ (1981) και Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ (1988). Υπηρέτησε σε Μονάδες και Τεχνικές Υπηρεσίες στο Μηχανικό του Στρατού Ξηράς μέχρι το 2001, όταν και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου.

Από το 2001 εργάζεται στο τεχνικό του γραφείο στη Σπάρτη, ως Πολιτικός Μηχανικός.

Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος (2003-06) και Πολιτευτής της Ν.Δ. (2004-07). Το 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με τον συνδυασμό του Π. Νίκα.

Είναι μέλος, Πολιτιστικών και Τεχνικών Συλλόγων και Ενώσεων.

Πρόσωπο ολιγόλογο, με ακρίβεια λόγου και ας ελπίσουμε έργου. Παρατηρητικός, πρακτικός με συστηματική επόπτευση και κατανομή ρόλων.

Το έργο του θα κριθεί σε δυο τομείς. Σε αυτή την καθεαυτή παραγωγή έργου και στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης κάθε βαθμίδας και με τους πολίτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις