ΣΠΑΡΤΗ. Ως «μάχη σε πολλά μέτωπα», περιέγραψε τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παρέθεσε, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σπύρο Μοιράγια, σε εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, το μεσημέρι της Δευτέρας 24/1 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Σπάρτης.

Ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων

Ανάμεσα σε άλλα, ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως εν τέλει ξεπεράστηκε ο σκόπελος ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και την ανάδοχο εταιρεία, «…η συμφωνία για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου στην ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς είναι ενεργή και μόλις τα οχήματα του αναδόχου (από Αθήνα) φτάσουν στην Σπάρτη, ανάλογα και με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, θα ξεκινήσει και η αποκομιδή των απορριμμάτων».

«Τις επόμενες 2 ημέρες θα αρχίσει να διευθετείται το θέμα» και μάλιστα «από αύριο θα αρχίσει να φαίνεται κάποια βελτίωση».

Σχολεία: Τηλεκπαίδευση και πετρέλαιο θέρμανσης

Ο Δήμαρχος τόνισε πως λόγω κακοκαιρίας και αύριο «στα σχολεία του Δήμου Σπάρτης τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση» καθώς και ότι «όλες οι σχολικές μονάδες είναι εφοδιασμένες με πετρέλαιο θέρμανσης».

Open Mall Σπάρτης – Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου: Νέα μελέτη και Επαναδημοπράτηση

Ο Σπύρος Μοιράγιας, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι έργο που είχε φέρει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, ενημέρωσε, σχετικά:

«Λύθηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο. Υπήρξε πρόβλημα με το υλικό επίστρωσης. Στη μελέτη προβλεπόταν κάποιο υλικό –γνεύσιο- που πιθανόν τότε να υπήρχε, τώρα όμως δεν υπάρχει στην αγορά, μιλάμε για τον κυβόλιθο των 10cm. Στη πορεία είδαμε ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Προτιμότερο ήταν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να λύσουμε τη σύμβαση.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τους κεντρικούς φορείς και τη διαχειριστική αρχή, ο εργολάβος θα αποζημιωθεί για αυτά που έχει κάνει (60.000 €), τώρα προσωρινά θα στρώσουμε με κυβόλιθους την Οσίου Νίκωνος, για να δοθεί σε κυκλοφορία, θα προκηρυχτεί καινούργια μελέτη· θα μας πάει πίσω, γύρω στο εξάμηνο. Άριστη συνεργασία με Εμπορικό Σύλλογο.»

Διευκρινίζοντας στο notospress.gr, πως «…θα γίνει επαναδημοπράτηση του έργου με όλο το ποσό που προβλεπόταν από την αρχική σύμβαση. Θα πάρει από το πρόγραμμα ό,τι προβλεπόταν».

Ο Σπύρος Μοιράγιας αναφέρθηκε στην Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Σπάρτης, στα έργα ηλεκτροφωτισμού αλλά και αντικατάστασης λαμπτήρων, για την αποκατάσταση της οδού Κύπρου, στο θέμα των νέων κυκλοφοριακών κόμβων, στη Νέα Είσοδο Σπάρτης, στην Παλαιά Γέφυρα Ευρώτα, στο Αεροδρόμιο, στο Αθλητικό Κέντρο Σπάρτης, αλλά και, απαντώντας στο notospress.gr, στην ανακατασκευή του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

Συνέντευξη Τύπου Πέτρο Δούκα, Σπύρου Μοιράγια

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις