ΠΑΤΡΑ. Θρήνο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, να δίνει απαντήσεις για το τι συνέβη.

Ο κ. Ηλιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος, είπε ότι «Είναι τα λεγόμενα ξαφνικά συμβάντα. Κανείς μας δεν το περίμενε για την Τζωρτζίνα. Πιστεύαμε ότι το είχαμε «ασφαλισμένο» αυτό το παιδί.

Δόθηκε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα εκείνες τις ημέρες είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου της εμφυτεύθηκε απινιδωτής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καρδιάς της. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και συγκλονίζοντας όλη την πατραϊκή κοινωνία.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου τόνισε ότι «Δεν προμηνυόταν κάτι. Τι να πω. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε οτιδήποτε. Δεν βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας».

«Αιφνίδιο συμβάν» αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία «αιφνίδια συμβάντα» σε τρία παιδιά, με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ορισθεί να γίνει νεκροτομή της 9χρονης στην Πάτρα από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα. Πρόθεση των επιστημόνων είναι να σταλούν κάποια όργανα σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Να γίνει εκεί μια προσπάθεια ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα γονιδιακά σύνδρομα. Τα οποία δεν έδιναν καν κάποια συμπτώματα. «Είναι κάποια πράγματα που γίνονται ξαφνικά και δεν τα προλαβαίνεις» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

Θρήνος στο σπίτι

Το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη από το απόγευμα του Σαββάτου επισκέπτονται πολλοί συγγενείς και φίλοι. Ανθρωποι που βίωσαν τη διπλή τραγωδία και που πλέον καλούνται να βοηθήσουν το ζευγάρι να αντιμετωπίσει και την τρίτη.

Η θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου, βρήκε το κουράγιο να γράψει δημόσια. Να αποχαιρετήσει και την τρίτη της ανιψιά: «Καλό σου ταξίδι άλλο μου μισό… Πάντα ήσουν η μεγάλη μου αγάπη και πάντα θα είσαι! Να μου προσέχεις τα αδερφάκια σου… Ξέρω ότι θα έχουν τη καλύτερη φροντίδα τώρα…»!

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον τραγικό και άδικο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βύθισε στο πένθος τους γονείς της Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη για μια ακόμη φορά μέσα σε τρία χρόνια και συγκλόνισε την κοινωνία της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος συλλυπείται από καρδιάς τους γονείς του παιδιού και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις