ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, (11:00) η ημερίδα - διαβούλευση παρουσίασης / ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και Σχεδίων ∆ιαχείρισης (Σ∆) για τις περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας και Λακωνίας (μέρους)».

H συγκεκριμένη ημερίδα είχε χρειαστεί να αναβληθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η ημερίδα

Η ημερίδα διοργανώνεται από την NERCO - N. ΧΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ., Ανάδοχο Εταιρεία της Μελέτης.

«Στοχεύει στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, και των ενδιαφερόμενων μερών ειδικότερα, αναφορικά με τα αποτελέσματα των ΕΠΜ και ΣΔ για 8 Ειδικές Ζώνες Διατήρησης και 3 Ζώνες Ειδικής Προστασίας του Δικτύου Νatura 2000, στη Νότια Πελοπόννησο, καθώς και την καταγραφή των απόψεων των τελευταίων επί των σχετικών προτάσεων της Μελέτης.»

Όπως αναφέρθηκε, το έργο αποτελεί τμήμα ευρύτερου σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών.

  • Η ημερίδα θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή σε συμμόρφωση με τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει η διαχείριση της τρέχουσας πανδημίας και θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.
  • Το πλήρες τεύχος της Μελέτης «Εκπόνηση ΕΠΜ και ΣΔ για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας (μέρους) και Μεσσηνίας» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου μπορείτε να υποβάλετε τα σχόλια σας.

Πληροφορίες

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη Μελέτη βρίσκονται στον ιστότοπο της ΝERCO. Για σχόλια και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Μελέτη μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@nerco.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Σύμπραξις: 210 7248644, 6983 437083, diavoulefsi@sympraxis.eu.

Δείτε ζωντανά την υβριδική διαβούλευση της 7ης Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις