ΣΠΑΡΤΗ. Στη Σπάρτη θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 2/2, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, όπου, εκτός των άλλων, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα καθώς και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Στο Δημαρχείο

Στις 18:30 ο Δήμαρχος θα υποδεχθεί τον Υπουργό στο Δημαρχείο Σπάρτης.

Θέματα

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν αναφέρονται:

  • «Οι Αγροτικές αποζημιώσεις
  • Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα
  • Πρωτοβουλία δημιουργίας του Συνδέσμου Αγροτικών Επιχειρήσεων & Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της περιοχής μας από την Αναπτυξιακή των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα
  • Πρωτοβουλία δημιουργίας του Συνδέσμου Παραγωγών Φυτικών και Φυσικών Αρωματικών και Καλλυντικών και Σαπουνιών και Κεραλοιφών της περιοχής μας από την Αναπτυξιακή των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα
  • Πρωτοβουλία του ICC WOMEN για την ανάδειξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στον Αγροτικό Τομέα, στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει ο Δήμος μας ήδη υπογράψει με το Υπουργείο και τον ίδιο!
  • Πρωτοβουλία αναδάσωσης στον ΧΑΔΑ Αφισσού το Σάββατο 5/2
  • Διοργάνωση της SPARTAGROTICA - μεγάλης Έκθεσης αγροτικών προϊόντων και Συμπόσιου για τις καινοτομίες στον Αγροτικό Τομέα!»

Ο Δήμαρχος θα ζητήσει από τον Υπουργό να χαιρετίσει και το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει

«…Αν και η Ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα δεν αποτελεί άμεση ευθύνη των Δήμων και των Δημάρχων, οι παραπάνω Δημοτικές πρωτοβουλίες για την Αγροτική Ανάπτυξη, θεωρούμε ότι είναι πρωτοποριακές και παράδειγμα προς μίμηση και για τους άλλους Δήμους», αναφέρουν από τον Δήμο Σπάρτης.

Στο Διοικητήριο, με Νίκα και φορείς

Ο Σπήλιος Λιβανός, θα έχει συνεργασία στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τα στελέχη της Περιφέρειας και στη συνέχεια, (19:30), «…θα ακολουθήσει - στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου - συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Στον Δήμο Ευρώτα

Περαιτέρω, ο ΥπΑΑΤ θα επισκεφτεί τις παγετόπληκτες περιοχές του Δήμου Ευρώτα, την Πέμπτη 3/2.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις