ΑΡΚΑΔΙΑ. Στις 28.1.2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας (Ε.Π.Σ.Φ.Α) με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Π..Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. Σκαντζό Μανώλη.

Από πλευράς της Ε.Π.Σ.Φ.Α παρευρέθη ο πρόεδρος Π..ΜΠΕΝΟΣ, ο ειδ. Γραμματέας Μανιάτης Παναγιώτης και ο έφορος Τσενές Ευστάθιος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας μετά από αίτημα της Ε.Π.Σ.Φ.Α..

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο νέος Αντιπεριφερειάρχης, για όλα τα προβλήματα της Φαλαισίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε:

1 ) Στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της ανατολικής κυρίως Φαλαισίας όπου πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης γιατί υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω κατολισθήσεων.

2) Την δημιουργία περιπατητικών διαδρομών (μονοπάτια) στη Φαλαισία ως κύριο μοχλό επισκεψιμότητας και ανάπτυξης της περιοχής. ( Έχει σταλεί σχετική μελέτη).

3) Την προώθηση του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» σχεδιασμένο στα πλαίσια της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης για όλα τα χωριά, επεκτεινόμενο και στη δεύτερη κατοικία ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων. (Υπάρχει σχετική επιστολή στο υπουργείο ενέργειας και στην περιφέρεια) .

4) Την χρηματοδότηση των μελετών του μύλου Θ. Κολοκοτρώνη στα κάτω Γιαννέικα μετά την κήρυξη του ως μνημείο της νεώτερης ιστορίας.

Διατυπώθηκε η θέληση μεταξύ των δύο πλευρών για συνέχιση των συζητήσεων και συνεργασία για την λύση των προβλημάτων που εδώ και χρόνια ταλανίζουν την ΦΑΛΑΙΣΙΑ. Προηγήθηκε συνάντηση με τον κ. Λαμπρόπουλο αναπληρωτή περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει συνέχεια και συνεργασία από την νέα του θέση για την επίλυση των θεμάτων της Φαλαισίας.

Το ΔΣ της Ένωσης εύχεται στον κ. Λαμπρόπουλο και κ. Σκαντζό, καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και διαβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες, για μία Φαλαισία της ζωντάνιας και όχι της εγκατάλειψης και του μαρασμού, θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις