Γράφει ο Δημήτρης Νταλιάνης*

Τον Λεήμονα, στον Δήμο Ευρώτα επισκέφθηκε την Πέμπτη 3/2/2022 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του κ. Λιβανού ότι «το ΥπΑΑΤ θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό με ταχύτητα και δικαιοσύνη», από τις απαντήσεις τού προέδρου τού ΕΛΓΑ προκύπτει ότι μόνο οι ενστάσεις των παραγωγών τού ΤΚ Λεημονα θα δικαιωθούν με 0,22 λεπτά το κιλό για τα πορτοκάλια και πιθανά η ζωνοποίηση των εκτιμήσεων για φέτος.

Στα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που τέθηκαν όπως το κόστος σε λιπάσματα, φάρμακα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, τα αιτήματα των ψαράδων, οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, και κυρίως το αίτημα της μειωμένης παραγωγής ελιάς Καλαμών σε Γεράκι και τα γύρω χωριά, αρκέστηκε σε υποσχέσεις καλών προθέσεων.

Ο κ. Παπαγιαννίδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις τής μελέτης τού έργου του ΤΟΕΒ, τις προκηρύξεις που τρέχουν και αυτές που ετοιμάζονται , στην ενημερωτική εκδήλωση που κράτησε δύο ώρες στο Πνευματικό κέντρο Σκάλας.

(*) Επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις