ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η πράξη «Vamvakou Revival – Ίδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 423.558,04 €.

Vamvakou Revival στον μυθικό Πάρνωνα

Η Βαμβακού Revival, είναι μία πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, μόνιμων κατοίκων Βαμβακούς, στον Δήμο Σπάρτης, που συστάθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι «…η αναζωογόνηση της Βαμβακούς στον Πάρνωνα και η επιστροφή μόνιμων κατοίκων, με την δράση του εν λόγω οργανισμού να εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω συμπληρωματικών δραστηριοτήτων».

Όπως έχει αναφερθεί,

«Η Βαμβακού Revival προτείνει την δημιουργία μίας θερμοκοιτίδας – δομής φιλοξενίας νέων ή υπό δημιουργία επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή – περιφέρεια και η οποία θα λειτουργήσει ως μοχλός προσέλκυσης και ανάπτυξης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και ποιοτική αναβάθμιση της (ευρύτερης) τοπικής οικονομίας».

Δες τη σχετική απόφαση

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις