ΣΠΑΡΤΗ. Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Πέτρου Δούκα παρεμβαίνει και θυμίζει ότι δεν περίμενε τρία χρόνια για να βγάλει συμπεράσματα… Καλεί τους δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε παλιούς και νέους σωτήρες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι αναφορές του κ. Δούκα, ότι στις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία «γύρισαν» τις εκλογές μοιράζοντας λεφτά από τσάντες, που επιδοκίμασε ο (τέως) Υπουργός Σπήλιος Λιβανός λέγοντας «από τότε μείνατε στην ιστορία για αυτά τα οποία κάνατε εκεί», αλλά και η αποδοχή των λεγομένων του από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη, είναι μνημείο κυνισμού και ξεδιαντροπιάς που δείχνει πως αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού.

Ο κυνισμός τους αυτός, έχει να κάνει με το ότι το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν είναι κυνικό και σάπιο.

Τον κυνισμό του κ. Δούκα τον έχουν νιώσει οι δημότες του Δήμου μας με αυξήσεις στην τιμή του νερού, εν μέσω πανδημίας, πάνω από 300% στις πρώην δημοτικές ενότητες, τη στιγμή που η ακρίβεια ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα από τις πρώτες μέρες του μήνα. Το έχουν νιώσει με τους τόνους σκουπιδιών που κατακλύζουν την πόλη και τα χωριά, με τριτοκοσμικού χαρακτήρα «ΣΜΑ» δίπλα στον Ευρώτα μέσα στην πόλη και τα σκουπίδια να κάνουν βόλτες στην Πελοπόννησο αφαιρώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από έργα για το λαό.

Τον κυνισμό του κ. Δούκα τον έχουμε νιώσει στην απουσία οποιουδήποτε έργου προς όφελος του λαού και σε φιέστες τύπου «Γκρέκο μασκαρά», όπως λέει και το τραγούδι του Μηλιώκα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Σπάρτης δεν περίμενε τρία χρόνια για να βγάλει συμπεράσματα για τον κ. Δούκα.

Προεκλογικά είχαμε επισημάνει πως ο κ. Δούκας σαν υπουργός της ΝΔ, προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σαν στέλεχος πολυεθνικών έχει υπηρετήσει την αντιλαϊκή πολιτική με τα γνωστά αποτελέσματα για το λαό μας, για αυτό δεν είχαμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από την εκλογή του.

Οι άλλες παρατάξεις που τώρα τον «ανακαλύπτουν», δεν μπορούν να κρύψουν τις συγκλήσεις τους με τον κ. Δούκα, ιδίως όταν συνέβαλαν για την ανάδειξή του στον δημαρχιακό θώκο. Στο δημοτικό συμβούλιο, μαζί υλοποίησαν και υλοποιούν την ίδια πολιτική που θέλει τους δήμους φορομπηχτικούς μηχανισμούς και ανταποδοτικές τις λειτουργίες των υπηρεσιών του δήμου όπως το νερό, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως τα σκουπίδια, συμπράξεις με εργολάβους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μαζί ψήφισαν τους προϋπολογισμούς της Δημοτικής Αρχής έως σήμερα, τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΣ που εμπεριέχει τις αυξήσεις στο νερό στα καινούργια τιμολόγια. Είναι παρόντες στις φιέστες του κ. Δούκα, οπότε πάει πολύ να παρουσιάζονται ξαφνικά ως εξαπατημένοι προσπαθώντας όψιμα να διαχωρίσουν τη θέση τους, για να επωφεληθούν πολιτικά από τη συγκυρία και να παρουσιαστούν ως σωτήρες στη θέση του σωτήρα. Οι δημότες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και θυμούνται πολύ καλά την ανυπαρξία έργων και τις ημέρες των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε παλιούς και νέους σωτήρες, να συμπορευθούν μαζί μας για να παλέψουμε για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις