ΜΑΝΗ. Στη συγκρότηση Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, «φιλοδοξώντας να εμπνεύσει και να ενισχύσει το αίσθημα της ευθύνης στους πολίτες πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας (αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών) και γενικότερα σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος».

Βασικός στόχος

Κύριος στόχος είναι,

  • «η οργάνωση της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση της πυροπροστασίας και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή μας».

Εκπαίδευση

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε θέματα

  • πυρόσβεσης,
  • πυροπροστασίας και
  • χρήσης πυροσβεστικού υλικού,

ώστε πέρα από την καλή διάθεση και την ευσυνειδησία να υπάρχει η απαιτούμενη γνώση και δεξιότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα όπου τους ζητηθεί.

Παράλληλα, θα δοθεί σε όλους τους εθελοντές ειδική ταυτότητα, σήμανση και ο κατάλληλος εξοπλισμός με ευθύνη και δαπάνες του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Προσέχουμε λίγο, εδώ:

  • Τα μέλη της ομάδας υποχρεούνται να παρακολουθούν την εκπαίδευση και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, διαφορετικά θα διαγράφονται στο τέλος κάθε έτους.

Η λίστα των μελών θα ανανεώνεται με τις ετήσιες νέες εγγραφές ή/και διαγραφές.

Μητρώο εθελοντών

Όπως έγινε γνωστό, μέλη της ομάδας εθελοντών μπορούν να καταστούν όσοι κάτοικοι και δημότες το επιθυμούν. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Αιτήσεις συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Δήμο Ανατολικής Μάνης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Info:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν

  • στα τηλέφωνα 27333 60302 & 303 και
  • στο e-mail: dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις