ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μάστιγα συνεχίζουν να αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας, με τον αριθμό τους να αυξάνεται το 2021 κατά 16% σε σύγκριση με το 2020. Ρεκόρ κατέγραψαν οι καλοκαιρινοί μήνες με περισσότερα από 1000 τροχαία ανά μήνα. Συγκεκριμένα στο νομό Λακωνίας υπήρξε αύξηση τροχαίων ύψους 100% μέσα σε ένα χρόνο όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καθώς τα τροχαία διπλασιάστηκαν.

Η έρευνα του Pricefox.gr δείχνει ότι πέρα από την κίνηση στους νομούς της Πελοποννήσου, έχουν επιστρέψει και τα ατυχήματα και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα ερευνών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τα τροχαία έχουν αυξηθεί από 346 σε 660 μέσα σε μόνο ένα χρόνο.

Μάλιστα ενώ στην Πελοπόννησο υπήρξε αύξηση 90.75%, στα ατυχήματα του νομού Κορινθίας υπήρξε μείωση των τροχαίων, κατά 35% όπως μείωση υπήρξε και στο νομό Μεσσηνίας όπου μειώθηκαν από 159 σε 104 ατυχήματα. Στην Αργολίδα αυξήθηκαν μόνο κατά 8,5% από το 2020, ενώ η ραγδαία αύξηση των τροχαίων σημειώθηκε στην Αρκαδία με 64% και η τάση αυτή κορυφώθηκε στη Λακωνία με διπλασιασμό των τροχαίων.

Είναι πολύ σημαντικό πέρα από την καλή οδική συμπεριφορά οι οδηγοί να έχουν εξασφαλίσει την καταλληλότερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα μέσα από το Pricefox.gr οι κάτοικοι της Πελοποννήσου μπορούν να συγκρίνουν όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και να αγοράσουν το πακέτο που τους ταιριάζει με τιμές από 6,5€/μήνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις