ΠΑΤΡΑ. Ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται να βρεθεί ο 23χρονος από την Πάτρα που θανάτωσε με μαρτυρικό τρόπο ένα αδέσποτο γατάκι.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος βρέθηκε σε αυτό το πάρκο τον Ιούλιο του 2021. Ένα πάρκο που αρκετοί πολίτες βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα. Με μία αυτοσχέδια λεπίδα, έσφαξε το γατάκι που βρήκε μπροστά του και κυκλοφορούσε με αυτό.

Περαστικοί λίγο αργότερα αντίκρισαν τον 23χρονο γεμάτο αίματα κρατώντας το σκοτωμένο γατάκι και κάλεσαν την αστυνομία.

«Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε ότι ήθελε να το φάει», δήλωσε η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη.

Ο 23χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος στις φυλακές του Κορυδαλλού από τον Ιούλιο, ενώ έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

«Διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, έναν ιδιαίτερα ψυχρό άνθρωπο – Έχει δηλαδή διαπιστωθεί ότι ο άνθρωπος ούτε κατά την τέλεση της πράξης δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αλλά δεν έχει και κάποιο ψυχικό πρόβλημα», συμπλήρωσε η κ. Αρβανίτη.

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για ζωοκτονία, αφού από τον Νοέμβριο του 2020 ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων έχει μετατραπεί σε κακούργημα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος βασανίζει ή θανατώνει κάποιο ζωάκι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για κακούργημα και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις