ΣΠΑΡΤΗ. Νέο θέμα με το κυνοκομείο του Δήμου Σπάρτης ανοίγει μετά από τους ελέγχους που έκανε η φιλοζωική Save a Greek Stray τόσο στην Αγία Κυριακή όσο και στο Ξηροκάμπι.

Ζώα βρέθηκαν συγκεντρωμένα στα δύο χωρίς να έχουν την απαραίτητη φροντίδα που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να παρέχει καθημερινά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση διαπίστωσε ότι «τα ζώα αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θέας του επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους».

Οι υπεύθυνοι της Save a Greek Stray, υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου.

Η οργάνωση ζήτησε να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων, προειδοποιώντας ότι έχει φωτογραφήσει με τηλεφακό όλα τα ζώα. Η «SaveaGreekStray» κατόπιν ανησυχητικών πληροφοριών, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 μετέβη στα δύο καταφύγια αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Σπάρτης. Η υπάλληλος της S.G.S. Ειρήνη Ψαρρού, ως εκπρόσωπος της S.G.S., συνοδευόμενη από την φιλόζωο και εθελόντρια Ζαφειρία Κακαλέτρη εντόπισαν το πρόβλημα.

Η οργάνωση ζητά να υπάρξει «κατεπείγουσα διερεύνηση, με επιτόπια αυτοψία στα κυνοκομεία και καταφύγια στον Δήμο Σπάρτης, σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 2 Ν. 4830/2021, προκειμένου αφενός να λάβουν άμεση προστασία τα κρατούμενα σκυλιά που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους και να αποτραπεί περαιτέρω θέση αυτών σε κίνδυνο και αφετέρου να διασφαλισθούν κρίσιμα αποδεικτικά μέσα για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων, κατά την κρίση της Εισαγγελίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις