ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε, την Τρίτη 22/2, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

  • Κάντε Απάτητα Βουνά, Πάρνωνα, Σαγιά και Κάβο Μαλέα

Μετά και τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νεοκ. Κρητικός αιτήθηκε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος την ένταξη στις Περιοχές Άνευ Δρόμου («Απάτητα Βουνά») του Πάρνωνα, του όρους Σαγιάς στη Μάνη και του Κάβο Μαλέα στα Βάτικα, «σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται».

Πουλάκι ξένο….

Ο κ. Κρητικός σημείωσε ότι πρόκειται για «σημαντικές περιοχές ανάπαυσης για τα αποδημητικά πουλιά».

Συγκεκριμένα στο όρος Σαγιάς, «…ευδοκιμούν σπάνια ενδημικά φυτά όπως ο κρόκος (Crocus niveus) και η φριτιλλάρια (Fritillaria davisii), ενώ οι περισσότερες διαδρομές είναι ορεινής πεζοπορίας και διασχίζουν περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλο τμήμα του πολιτιστικού πλούτου της μανιάτικης υπαίθρου, με ισχυρό ιστορικό αποτύπωμα».

Στον Κάβο Μαλέα, «…απαντώνται σπάνια ενδημικά φυτά της Ελλάδας, όπως το nepeta scordotis, linaria hellenica και σημαντικά ευρήματα με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον».

Ο βουλευτής δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της απολύτου προστασίας ορεινών όγκων με ιδιαίτερο φυσιολατρικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η Λακωνία είναι ένας τόπος με σπάνιο φυσικό πλούτο και πρέπει να τον διαφυλάξουμε για εμάς και τις επόμενες γενιές.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις