ΣΠΑΡΤΗ. Η ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης. Όπως σημειώνει «τις τελευταίες μέρες έπειτα από καταγγελίες για κακομεταχείριση αδέσποτων ζώων στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης , το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και απασχόλησε την επικαιρότητα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και μέσα αντίστοιχα.

Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο μας και είναι χρέος όλων μας να δράσουμε ώστε να προστατευτούν τα αδέσποτα ζώα και να εκλείψουν φαινόμενα και εικόνες κακοποίησης τους που δε συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες».

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου υπογραμμίζει ότι «είδαμε, ότι από τη μια στα κυνοκομεία έσπευσε ο Περιφερειάρχης όπως είπε έπειτα από εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησε σύσκεψη και έκανε και εξαγγελίες για συνεισφορά της Περιφέρειας στη λύση του προβλήματος και από την άλλη ο Δήμος Σπάρτης και ο Δήμαρχος με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι το τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Λακωνίας διενέργησε έκτακτο έλεγχο και συνέταξε κατόπιν έκθεση αυτοψίας πριν ένα μήνα, στις 24/1/2022 (αρ, πρωτ. 23637) σύμφωνα με την οποία τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, με διαθέσιμο νερό και καλή θρεπτική κατάσταση.

Επιπλέον υπάρχουν στη Διαύγεια αποφάσεις του Πρώην Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και νυν Προέδρου του ΠεΣυ στην Αργολίδα, όπου κατ´ εντολή του έκλεισαν τρεις μη αδειοδοτημένες ιδιωτικές δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τον Αύγουστο του ‘21».

Η λάκαινα περιφερειακή σύμβουλος διατυπώνει κρίσιμα ερωτήματα από την απάντηση των οποίων θα αναδειχθούν οι ευθύνες κάθε εμπλεκόμενου:

  • Ποιος είναι εν γένει ο ρόλος των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην αδειοδότηση και τον έλεγχο των κυνοκομείων και γενικά των ενδιαιτημάτων αδέσποτων ζώων, ιδιωτικών και δημοτικών;
  • Υπάρχει έγγραφο Υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας τον Ιανουάριο του 2022 (πριν ένα μήνα) που κρίνει ως ικανοποιητική την κατάσταση για τα ζώα, στα εν λόγω καταφύγια ζώων;
  • Οι δύο δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Σπάρτης είναι αδειοδοτημένες;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις