ΠΑΤΡΑ. Την ώρα που οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή καρδιάς περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι γιατροί.

«Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί μίας οικογένειας, που έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθαινε. Προσπαθούσαμε 45 με 50 λεπτά», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Ο γιατρός περιγράφει πώς ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί επί 50 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας στη ζωή.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος», συγκλονίζει ο γιατρός.

«Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα χρόνια πορείας δεν μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις