ΠΑΤΡΑ. Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη της Πάτρας και έχει στείλει ειδοποιήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να καταθέσουν.

Στη συνέχεια θα καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν συγγενείς και το τελευταίο το ζευγάρι, σύμφωνα με το STAR.

Όσον αφορά το βίντεο με την Τζωρτζίνα που κατέγραψε η μητέρα των τριών παιδιών, σύμφωνα με το STAR «ξεκινάει με το οξυγόνο να είναι περίπου στο 90 και σταδιακά πέφτει. Νομίζω το βίντεο είναι γύρω στα 8 λεπτά.

Από τη στιγμή που ξεκινάει το βίντεο η Ρούλα φωνάζει τους γιατρούς και δεν απαντάει κάποιος. Στη συνέχεια πατάει συνεχόμενα το κουμπί. Σχεδόν 1 – 2 λεπτά αργότερα ήρθε μία νοσηλεύτρια και είπε πως οι γιατροί είναι σε μία ενημέρωση.

Η Ρούλα φωνάζει συνεχώς τους γιατρούς και συνέχιζε να καταγράφει ενώ έβαλε και τη μάσκα οξυγόνου στο παιδί» είπε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ.

Η επεμβατική πνευμονολόγος Χριστίνα Γκόγκα ανέφερε πως το οξύμετρο στην Τζωρτζίνα δεν ήταν συνδεδεμένο και «το παιδί έχει 61 σφίξεις, το καρδιογράφημα είναι καλό.

Δεν έχει σχέση το οξυγόνο με τις σφίξεις. Θεωρητικά αν το παιδί έχει υποξυγοναιμία θα έπρεπε οι σφίξεις σε έναν καλό οργανισμό να είναι υψηλές όχι χαμηλές.

Αρχικά ξεκινάμε να αυξάνουμε τις σφίξεις για να μπορέσει ο οργανισμός να αντιρροπήσει στην υποξυγοναιμία. Από κει και ύστερα σε μία σοβαρή – σοβαρή υποξυγοναιμία ξεκινούν οι βραδυαρρυθμίες. Όταν έχουμε βηματοδότη υπάρχει ρυθμός που είναι εξωτερικός και όχι αποτέλεσμα του ίδιου του οργανισμού».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών παιδιών Νίκος Καρακούκης ανέφερε στο STAR πως «δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Πέραν τούτου όταν καταλήξουμε θα βγει η αιτία θανάτου. Εγώ έχω την άποψη μετά από 30 χρόνια που έχω υπηρετήσει στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες πως για να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση θα πρέπει να οριστούν δύο άτομα που θα εξετάσουν και τους τρεις φακέλους».

«Μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις. Αν υπήρχε μία σύμπτωση απόψεων δεν θα υπήρχε θέμα ελέγχου. Εδώ επειδή δεν υπάρχει μακροσκοπικά πρέπει να ελεγθούν όλες οι εκθέσεις και πρέπει να ελεγχθούν από δύο άτομα, ιατρικοί φάκελοι, ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες, όλα τα επιστημονικά δεδομένα για να καταλήξει κάποιος σε ένα συμπέρασμα. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό ορίζοντα. Εχουμε ξεκινήσει την έρευνα και επαναλαμβάνω πως θα προκύψει αιτία θανάτου. Σίγουρα θα βγει αιτία θανάτου» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.

Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους

Ερωτηματικά προκαλεί ένα νέο στοιχείο σε ότι αφορά στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά αυτή την φορά έχει να κάνει με τον πατέρα των κοριτσιών.

Το εν λόγο περιστατικό έχει να κάνει με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πέθανε τελευταίο.

Όπως είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοποννήσου», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, «με πήραν να κατεβάσω την ανάρτηση του παιδιού. Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους. Έκανε αίτημα να κατέβει η είδηση».

Καταγγέλλει ότι τον απείλησαν

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας μιλώντας στον Alpha μετέφερε όσα του είπε τόσο η Ρούλα, όσο και ο Μάνος, σε επικοινωνία που είχαν και μάλιστα, με απειλητικό τόνο. «Όταν όλο αυτό τελειώσει, τότε θα τα πούμε» φέρεται ότι είπαν στον αρχισυντάκτη, όπως τόνισε ο ίδιος.

Ανάρτηση «φωτιά» από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, έκανε μια ανάρτηση που θα συζητηθεί για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής συνδέει με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.

«Διαβάζω σε έκθεση: "Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων"», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις