ΜΟΛΑΟΙ. Δυσαρέσκεια επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μολάων (Ν.Μ. Μολάων) αφού δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επίσκεψη της αναπλ. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης…

  • Μάλιστα κάνουν λόγο για τακτικές φίμωσης και απόκρυψης!

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη, την αναπληρώτρια Μ. Γκάγκα και τη Δ/ση της 6ης ΥΠΕ, αναφέρουν:

«…Για πολλοστή φορά δεχόμαστε επίσκεψη εκπροσώπων από το υπουργείο Υγείας στο νομό μας και δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση. Οι τακτικές είναι ίδιες, της φίμωσης και της απόκρυψης των προβλημάτων για το νοσοκομείο της νοτιοανατολικής Λακωνίας. Η διοίκηση του ΓΝ Λακωνίας όφειλε να ενημερώσει και το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων όπως ενημέρωσε το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σπάρτης, χωρίς καμία διάκριση.»

«Δώστε μας την διοικητική αυτοδυναμία που δικαιούμαστε»

Κι προσθέτουν:

«Αφού όλοι σας μας αντιμετωπίζετε σαν κάτι ξέχωρο από το νοσοκομείο της Σπάρτης γιατί δε μας δίνετε τη διοικητική αυτοδυναμία που δικαιούμαστε εδώ και χρόνια παρά θέλετε να μας αφαιμάζετε συνεχώς καλώντας τους ιατρούς μας σε εφημερίες.

Δεν έχουμε ελλείψεις προσωπικού εμείς; Το προσωπικό μας δεν αποτελείται κυρίως από συμβασιούχους κάποιων από τους οποίους η σύμβαση λήγει 31/3/22; Δεν έχουμε στο δυναμικό μας άδικα ανεσταλμένους πεπειραμένους υγειονομικούς, οι οποίοι οφείλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους;

Γιατί δεν θέλατε να τα συζητήσουμε όλα αυτά από κοντά; Να σας εκθέσουμε τις ανησυχίες μας και να ακούσουμε τη στρατηγική σας, το σχεδιασμό σας και τις προτάσεις σας για μας.»

  • «Υπάρχουν κάτοικοι και κάτω από τη γέφυρα του Ευρώτα»

Ίσως να υπάρχει άγνοια για το… κατά πού… «πέφτει» το Νοσοκομείο Μολάων...:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι από πλευράς υπουργείου δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Επειδή, λοιπόν, μπορεί να υπάρχει άγνοια στην ακριβή τοποθεσία του νοσοκομείου μας, σας προσκαλούμε να έρθετε και να συζητήσουμε από κοντά όλα τα θέματα και τους προβληματισμούς.

Υπάρχουν κάτοικοι και κάτω από τη γέφυρα του Ευρώτα. Όσοι δρόμοι κι αν φτιαχτούν ή διανοιχθούν, κι όσες καινούριες γέφυρες κι αν κατασκευαστούν, το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής δε σώζει τους κατοίκους της Νεάπολης, του Γέρακα, του Κυπαρισσίου ή της Ελαφονήσου.

Οι παγετοί που έπληξαν την περιοχή μειώνοντας το αγροτικό κεφάλαιο και κατ’ επέκταση το κατά κεφαλήν εισόδημα, η πρωτοφανής ακρίβεια που βιώνουμε όλοι οι πολίτες με τα γεγονότα στην Ουκρανία δημιουργούν τέτοιες οικονομικές δυσχέρειες που η ενδυνάμωση και η αυτοδυναμία του συγκεκριμένου νοσοκομείου στην περιοχή κρίνονται απολύτως απαραίτητες.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις