ΠΑΤΡΑ. Για την υπόθεση θρίλερ με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια. Ιατροδικαστικά, είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα. Μιλάμε για τη Τζωρτζίνα, το 9χρονο παιδί και σε αυτό το παιδί είχαμε εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμα και να έχει στερηθεί ελάχιστα λεπτά οξυγόνο το παιδί. Αναμένω τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης, μας βοήθησε πολύ η οικογένεια με την δημοσιοποίηση των στοιχείων και οι περιγραφές της μητέρας για τον θάνατο των παιδιών», ανέφερε.

«Είναι γεγονός ότι η υπόθεση έχει αναληφθεί από το Ανθρωποκτονιών. Άρα, και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει θάνατος από φυσικά αίτια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι υπάρχει πόλεμος αναρτήσεων στο διαδίκτυο, ειδικά από μία μάνα που έχει χάσει 3 παιδιά. Υπάρχει άμεση και έντονη κινητικότητα, για να πάρουν τις τελευταίες καταθέσεις. Είθισται στις υποθέσεις που προέρχονται από εγκληματική ενέργεια, ο ύποπτος να καταθέτει τελευταίος. Τα στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια δείχνουν ότι υπάρχει μία εγκληματική ενέργεια και θα λυθεί ο γρίφος», επεσήμανε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

«Δεν υπάρχει ταυτοτικός χαρακτηρισμός για έναν γονιό που έχει χάσει το παιδί του. Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να μείνουμε στα γεγονότα και όχι στις υποθέσεις. Ο ρόλος του να είσαι γονιός είναι δύσκολο. Πριν γίνει κάποιος γονιός, θα έπρεπε να γίνονται κάποιοι έλεγχοι, ψυχολογικού τύπου στους νέους γονείς. Ο γονιός ωριμάζει μέσα από τα παιδιά του», σχολίασε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις