ΠΑΤΡΑ. Η ουσία που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας κι η οποία ήδη αναλύεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αναμένεται να ρίξει φως στο θρίλερ θανάτου με τα τρία αδερφάκια στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, πρέπει να γίνει μια εξέταση ως προς τη δοσολογία, ώστε να φανεί αν είναι στα θεραπευτικά όρια ή αν είναι σε όρια τοξικά. Δηλαδή, αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε να έχει επιφέρει θάνατο.

Από τα περίπου 1.000 γονίδια που ελέγχθηκαν, δεν διαφάνηκε κάποιο πρόβλημα. Ο έλεγχος, που ολοκληρώθηκε και που δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια, αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τον θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα και που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα ούτε από εκεί, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.

Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα. Τώρα,οι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, τα συμπεράσματα οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

Ιατροδικαστής: Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται, αλήθεια
Για τα δεδομένα που έχουν βγει μέχρι τώρα στη δημοσιότητα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών μίλησε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όπως σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης δεν μπορεί να βγάλει άκρη με το τι έχει συμβεί στην υπόθεση της Πάτρας. «Τα ευρήματα της νεκροτομής από τα δύο πρώτα παιδιά είναι πολύ γενικά» τόνισε και πρόσθεσε πως «οι ουσίες που αναφέρεται ότι μπορεί να έχουν δοθεί, εάν είναι φαρμακευτικές ουσίες, δύσκολα μπορεί να επιφέρουν υπερδοσολογία και να προκαλέσουν αιφνίδιους θανάτους, σε σχέση με τις τοξικολογικές». «Μόνο με τη μέθοδο του αποκλεισμού μπορούμε να βγάλουμε άκρη» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι οι ειδικοί υποψιάζονταν από την αρχή ότι δεν υπάρχει κάποιο γονιδιακό πρόβλημα με τα παιδιά. «Θέλαμε την επαλήθευση, ήταν από τα πρώτα που έπρεπε να αποκλειστεί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις