Την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού στην Κορινθία, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να τελέσουν την Ιερά Παράκληση της Παναγίας μας οι 100 εκδρομείς των ενοριών Κοκκινορράχης και Κλαδά με τους εφημερίους τους π. Συμεών Παπαγεωργίου και π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

Μετά από μία στάση για καφέ στο Λεβίδι της Αρκαδίας και μια όμορφη διαδρομή μέσα από όμορφα χωριά και δάση φτάνουν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού πάνω από την τεχνητή λίμνη Δόξα. Με πολύ αγάπη και φιλοξενία, ξεναγήθηκαν στην Ιστορική Μονή από τον ηγούμενο π. Γεννάδιο, ο οποίος στο Καθολικό της Μονής αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία του Μοναστηριού. Μετά από την Ιερά Παράκληση γεύθηκαν στο αρχονταρίκι της Μονής το γλυκό κουταλιού (τριαντάφυλλο) που με μεράκι παρασκευάζεται εκεί από τον ηγούμενο. Με έντονα συναισθήματα συνέχισαν την εκδρομή με μία στάση στην γραφική λίμνη Δόξα και στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται μέσα σ’ αυτήν. Επόμενη στάση μετά από μία ώρα ήταν η ιστορική λίμνη Στυμφαλία όπου δίπλα στις πηγές της απόλαυσαν στην παραπλήσια ταβέρνα το μεσημεριανό τους φαγητό.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση τους στο πολύ ωραίο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Λίμνης Στυμφαλίας. Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική ωφέλεια επέστρεψαν στην Σπάρτη, νοιώθοντας ότι σε μία μέρα επισκέφθηκαν την «Ελβετία» της ορεινής Κορινθίας, όμως..

Πηγή: ΙΜΜΣ,
Φωτογραφίες: Φώτιος Πανούσης