ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ποιος κυβερνά τον τόπο; Η Κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης ή η ΤΕΡΝΑ και ο Νίκας; Αυτό αναρωτιούνται όσο παρακολουθούν τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο ο Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου της ΝΔ μηδενίζει και ακυρώνει υπουργούς και κυβερνητικές αποφάσεις.

Με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται στον γειτονικό Πύργο προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εποχή που η ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί στην κοινωνία, ο Παναγιώτης Νίκας με την «Στάση» του ανατρέπει κάθε προσδοκία των κομματικών, μελών και φίλων της ΝΔ για ανάκαμψη.

Σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης ο Παναγιώτης Νίκας, ενώπιον δύο Σπαρτιατών αντιπεριφερειαρχών της ΝΔ, έστειλε μήνυμα στους Σπαρτιάτες ότι τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται σε μια εβδομάδα, όχι νωρίτερα (όχι πριν την Τετάρτη 6 Απριλίου). Αυτό σημαίνει ότι η Σπάρτη και τα χωριά της θα βρεθούν μπροστά από την μεγαλύτερη κρίση σε ότι αφορά τα σκουπίδια τους.

Θα τολμούσε να πράξει το ίδιο στην Καλαμάτα και στον Θανάση Βασιλόπουλο;

Σημειώνουμε τα εξής:

  • Ο Παναγιώτης Νίκας ακυρώνει στην ουσία απόφαση υπουργού, του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα! Πρωτοφανές
  • Ο Παναγιώτης Νίκας, αλλά και οι πέριξ αυτού διερωτώμενοι, λησμονεί ότι πλέον στη Σπάρτη ο ΧΑΔΑ, που έσωζε άλλες διοικήσεις, έχει κλείσει. Ύποπτο!
  • Ο Παναγιώτης Νίκας - και οι συν αυτώ - δεν έπραξε αυτό που είχε κάνει η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα με τον τότε δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, που αν και αντίπαλοι πολιτικά, βρήκαν κοινό τόπο συνεργασίας και ξεπέρασαν τα προβλήματα με τα σκουπίδια. Άπιαστο!
  • Ο Παναγιώτης Νίκας ρίχνει λάδι στη φωτιά που θέλει να κάψει τη ΝΔ και να αναδείξει ότι ο Μητσοτάκης και αρκετοί υπουργοί του αμφισβητούνται από τα ίδια τα στελέχη της και διχασμένοι οδεύουν προς τις εκλογές. Μοιραίο!
  • Ο Παναγιώτης Νίκας είναι η 4η, τουλάχιστον, φορά, που προκαλεί τους Λάκωνες. Πρώτα με την συμπεριφορά του στην εκλεγμένη Μαργαρίτα Σπυριδάκου, μετά με τον αποκλεισμό της Λακωνίας από την τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας, στη συνέχεια με την προσβολή και απαξίωση των πολιτών του δήμου Ευρώτα και την απειλή με ΜΑΤ και τώρα με την χείριστη συνεργασία του με τον Δήμο Σπάρτης και την καταδίκη της πόλης με το πρόβλημα των σκουπιδιών για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνος.

Η Στάση του Νίκα (στάση = εξέγερση) ήταν οργανωμένη απόπειρα ανατροπής του αυτοκράτορα Ιουστινιανού που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο του 532 μ.Χ. Ως αποτέλεσμα του γενικευμένου κλίματος λαϊκης δυσαρέσκειας που υπήρχε εκείνη τη περίοδο, ομάδες οπαδών υποκινούμενες από εχθρούς του αυτοκράτορα προκάλεσαν εκτεταμένες βιαιοπραγίες και λεηλασίες, ώστε να πιέσουν τον Ιουστινιανό να αφήσει τον θρόνο. Ωστόσο ο αυτοκράτορας δεν ενέδωσε και τελικά σφαγιάστηκαν όλοι τους. Τα γεγονότα είχαν διάρκεια μίας εβδομάδας και ήταν οι πιο βίαιες ταραχές στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης, με τη μισή σχεδόν πόλη να καίγεται ή να καταστρέφεται και με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να σκοτώνονται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις