ΣΠΑΡΤΗ. Ξεπερνάει κάθε νοσηρή φαντασία και κάθε κινηματογραφικό σενάριο η επιμονή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να «πνίξει» την Σπάρτη στα σκουπίδια. Να σημειωθεί ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα για την διαχείριση των σκουπιδιών έχουν η Περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ, δηλαδή οι κ.κ. Νίκας και Αργειτάκος. Είναι προφανές ότι όπως έγινε σε θέματα πολύ μικρότερης σημασίας (αδέσποτα) θα πρέπει το γραφείο του Πρωθυπουργού να πάρει θέση και φυσικά η Εισαγγελέας Σπάρτης. Σήμερα απειλούνται άνθρωποι.

Μάταια ο δήμαρχος Σπάρτης επισπεύδει κάθε διαδικασία και «κρέμεται» στα τηλέφωνα για να δώσει τη λύση. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος έχει άλλα εκτίμηση για τα πράγματα.

Η δήλωση του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα τα λέει όλα:

«Μετά την θετική εξέλιξη με την υπογραφή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, Προγραμματικής Συμφωνίας από τη Περιφέρεια και το Δήμο Σπάρτης, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, ζήτησα από τον κ. Περιφερειάρχη να εκδώσει, εδώ και τώρα «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσουν τα απορριμματοφόρα μας να αδειάζουν από σήμερα κιόλας στην Παλαιοχούνη, χωρίς καμία νέα καθυστέρηση.

Η Σπάρτη έχει ήδη πλημμυρίσει στα σκουπίδια!

Η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη, που μόλις έλαβα, ήταν αρνητική, δηλαδή ότι «Προϋπόθεση για το εντέλλεσθε είναι η έγκριση από την Αποκεντρωμένη δηλ απο το Υπ. εσωτερ.»!

Ανταπάντησα ότι «Όταν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη δεν θα χρειάζεται το εντέλλεσθε!!!»

Ως Δήμαρχος της ιστορικότερης πόλης του κόσμου θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Θέλω να επαναλάβω, για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Δήμος έχει μόνο την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Τα θέματα τελικής διάθεσης και διαχείρισης τους, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον πρ. Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και την παράταξή του Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης, την Νέα Πελοπόννησο και τους τόσους πολλούς που στήριξαν αμέσως και χωρίς περιστροφές την προσπάθειά μας, αν και σημειώσαμε την ηχηρή απουσία και αποχή από των αγώνα μας κάποιων επωνύμων, που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι.

Ζητάω εκ νέου από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Τζινιέρη και Βερούτη να αναθεωρήσουν την αρνητική τους στάση και να υπογράψουν άμεσα «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσουν τα απορριμματοφόρα μας να αδειάζουν από σήμερα κιόλας στην Παλαιοχούνη, χωρίς καμία νέα καθυστέρηση».

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο, σήμερα, ο δήμος ενώ «σηκώνει» τα σκουπίδια τα οποία όμως δεν δέχεται ακόμα ο κ. Νίκας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις