ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας αναφέρθηκαν στο καταφύγιο αδέσποτων της Σπάρτης και στις προσπάθειες που έγιναν για την μεταμόρφωσή του.

Γρηγόρης Δημητριάδης:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι εδώ για να μας θυμίζει πως μπορούν τα πράγματα να αλλάζουν καθημερινά προς το καλύτερο. Όπως το παράδειγμα της Σπάρτης», σχολίασε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε: «Σε μικρό χρονικό διάστημα με τη βοήθεια και τη συνεργασία πολλών, το κυνοκομείο μετατρέπεται σ’ ένα πρότυπο καταφύγιο φιλοξενίας των Αδέσποτων φίλων μας. Και αυτή την προσπάθεια είμαστε εδώ για να την ενισχύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Πέτρος Δούκας:

«Χαιρετίζω τη δήλωση του φίλου μου Γρηγόρη Δημητριάδη, ακούραστου συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Ναι, με πολλή προσπάθεια ανατρέπουμε την κατάσταση στο κυνοκομείο Σπάρτης, στους χώρους φιλοξενίας των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας, σε κάτι πρότυπο. Έχουμε όμως πολλή ανηφόρα μπροστά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την Κατερίνα Σανιδά, την Γεωργία Ζαχαράκη, τον Παναγιώτη Τριτάκη, τον Χρήστο Κανακάκο, για τις πολλές πολλές ώρες που διέθεσαν από τον προσωπικό τους χρόνο, με πρώτη την Κατερίνα Σανιδά. Μάλιστα όπως ήδη γνωρίζετε έδωσα την αρμοδιότητα για τα αδέσποτα στον νέο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τριτάκη ακριβώς για να τονίσω το ενδιαφέρον μας.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές στην Αθήνα, στο Ξηροκάμπι, στη Σπάρτη και την Εύβοια γιατί πραγματικά έδωσαν πολλή από τον προσωπικό τους χρόνο και κατέβαλαν πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι ευγνώμων!

Ο Δήμος Σπάρτης διαθέτει από την «τσέπη» του, από το υστέρημά του θα έλεγα, τεράστια ποσά. Ελπίζω με την βοήθεια όλων θα πιάσουν τόπο. Και πάλι θερμές ευχαριστίες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν»

Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, φρόντισε για την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων, ενώ τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη.

Στον δήμο Σπάρτης ο νέος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τριτάκης με απόφαση του δημάρχου Πέτρου Δούκα έχει ως αρμοδιότητα τα Καταφύγια τον αδέσποτων ζώων στον δήμο Σπάρτης και την διαχείριση και αναβάθμισή τους.

Υπογραμμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σπάρτης στα σπίτια του, σε Σπάρτη και Αθήνα φιλοξενεί, 4 σκυλιά, 3 γάτες, 3 πάπιες, 4 κότες, 2 γαλοπούλες και 2 κουνέλια που φροντίζει ο ίδιος προσωπικά και η οικογένειά του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις