ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το notospress.gr αφουγκράζεται εδώ και καιρό την ανησυχία και τον προβληματισμό των επαγγελματιών της Καλαμάτας που αγωνιούν αλλά και αγανακτούν διότι δεν προχωρούν τόσο τα υπεσχημένα έργα όσο και εκείνα που είναι αδήριτη ανάγκη να υλοποιηθούν.

Ως γνωστόν, η Καλαμάτα βρίσκεται σε μια περίοδο κατά την οποία κρίνεται, εγκρίνεται ή επικρίνεται από το κοινό που την εμπιστεύεται και την επισκέπτεται και προέρχεται κυρίως από Αττική και Πελοπόννησο. Ωστόσο οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης, που γνωρίζουν τα «πρέπει» και τα «μπορεί», τα «δήθεν» και τα «όχι» απαιτούν εδώ και τώρα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τον δήμο Καλαμάτας.

Τα χρονίζοντα προβλήματα στα έργα της οδού Ναυαρίνου και στην ανάπλαση της οδού «Αναγνωσταρά» αλλά και οι δρόμοι που δεν έχουν διανοιχθεί ακόμα για να οδηγούν από το κέντρο προς την παραλία, διαμορφώνουν ένα οδικό αναπτυξιακό πλέγμα με τραγικές ελλείψεις, ολοφάνερη στασιμότητα και τελικά αναπτυξιακή υστέρηση.

Ανεξάρτητα από την στάση κάποιου εργολάβου ή την γραφειοκρατική αγκύλωση που είναι πλέον μόνιμο γνώρισμα των δημοσίων έργων αλλά και πέρα και πάνω από όποια ιεράρχηση από την δημοτική αρχή που ενδεχομένως μεταθέτει την ουσιαστική ανάπτυξη της Καλαμάτας στο μέλλον, ο δήμος θα πρέπει να αποκτήσει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ανάλογη με τη φήμη της πόλης αλλά και τις προσδοκίες των επαγγελματιών. Θα είναι κρίμα την περίοδο που η Καλαμάτα έλκει κόσμο και υπόσχεται πολλά, ο δήμος να μην μπορεί να κόψει γόρδιους δεσμούς ή να ανεβάσει τους ρυθμούς απόδοσης του.

Ειδικά ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που προέρχεται από τον χώρο της αγοράς, γνωρίζει όσο λίγοι αυτοδιοικητικοί ποιές είναι οι ανάγκες των ανθρώπων του επιχειρείν και πόση σημασία έχουν τα έργα που «δρομολογούν» την ανάπτυξη στις επιχειρήσεις. Συνεπώς δεν θα έχει καμία δικαιολογία αν, σε εύλογο χρόνο, δεν ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς της Καλαμάτας και δεν «λύσει» τα προβλήματα, τουλάχιστον, στα τρία αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις