ΣΠΑΡΤΗ. Στην Σπάρτη θα βρεθεί, σήμερα Τετάρτη 6/4, ημέρα γενικής απεργίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου «…θα υπογράψει σειρά σημαντικών έργων», στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας (15:00) και θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων.

  • Ποιος πληρώνει την Παλαιόχουνη; - Σύσκεψη Π. Νίκα με Δημάρχους της Α’ διαχειριστικής ενότητας, την Παρασκευή 8/4, για τα σκουπίδια

Επιπλέον, ο Π. Νίκας κάλεσε σε σύσκεψη τους δημάρχους της Α’ διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδα, Κορινθία και μέρος της Αρκαδίας) της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης, από την οποία τα απορρίμματα των δήμων οδηγούνται προς επεξεργασία στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/4, (14:00), στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν επίσης και οι δήμαρχοι Σπάρτης και Δυτικής Μάνης, «…οι Δήμοι των οποίων προσωρινά -εξ αιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν- προωθούν τα απορρίμματά τους στην μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης».

  • Μεταξύ των θεμάτων της σύσκεψης περιλαμβάνεται η διαδικασία πληρωμής της διαχείρισης των απορριμμάτων στην μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης.
  • Ακόμα, θα συζητηθεί η λειτουργία της εν λόγω μονάδας και θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών αφ’ ενός στον ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Σπαθοβουνίου και αφετέρου στις μονάδες διαχείρισης Σκάλας και Καλλιρρόης.
  • Τέλος, στην ίδια σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν όσον αφορά στην προώθηση της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις